Sezonun ilk yarışında kazanan Raikkonen
Avustralya Grand Prix'sine 7. sırada başlayan Finli pilot, uyguladığı 2 pit stop stratejisi ile yarışı ilk sırada tamamladı.
Konular:
Formula 1, Sebastian Vettel
Haberin Öne Çıkanları
Raikkonen'nin 20. birinciliği
Vettel 3. sırada kaldı
Bir sonraki yarış Malezya'da

formula 1'de sezonun ilk yarışı avustralya grand prix'sini lotus-renault'un fin pilotu kimi raikkonen kazandı.
5 bin 303 metre uzunluğundaki albert park pisti'ndeki yarışta birçok pilottan farklı olarak 3 yerine 2 kez pite giren raikkonen, bu stratejisi ile zafere ulaştı.
melbourne'de koşulan 58 turluk yarışa, 7. sırada başlayan finli pilot 1:30:03.225 saatlik süre sonunda damalı bayrağı ilk gören oldu ve kariyerinin 20. zaferine ulaştı.
yarışın en hızlı turunu da finli pilot raikkonen 1:29.274'lük derecesiyle elde etti.
ikinciliği, 5. sırada yarışa başlayan alan ferrari takımının ispanyol pilotu fernando alonso alırken, yarışa ilk sırada (pole pozisyonu) başlayan son 3 sezonun şampiyonu red bull-renault'dan alman sebastian vettel ise podyumun son basamağına çıktı.
sezon başında mclaren'den mercedes'e transfer olan büyük britanyalı lewis hamilton, yeni takımıyla piste çıktığı ilk yarışta, 3. sırada başlamasına rağmen bitiş çizgisini 5'inci sırada geçti.
hamilton'ın mclaren'den eski takım arkadaşı ve vatandaşı jenson button ise yarışı 9. sırada tamamladı.
avustralya grand prix'sinde yoğun yağış nedeniyle sıralama turları ertelemeli olarak tamamlanmıştı. cumartesi günü yapılan sıralama turları sonucunda red bull-renault pilotu sebastian vettel, kariyerindeki 37. pole pozisyonunu kazanmıştı.
sezonun ikinci yarışı olan malezya grand prix'si, 24 mart'ta koşulacak.
o an

25. turda spin atan williams pilotu pastor maldonaldo yarışı tamamlayamadı. [reuters]
avustralya grand prix'sinde ilk 10 sıra
1. kimi raikkonen (lotus-renault)
2. fernando alonso (ferrari)
3. sebastian vettel (red bull-renault)
4. felipe massa (ferrari)
5. lewis hamilton (mercedes)
6. mark webber (red bull-renault)
7. adrian sutil (force india-mercedes)
8. paul di resta (force india-mercedes)
9. jenson button (mclaren-mercedes)
10. romain grosjean (lotus-renault)
pilotlar klasmanı
1. kimi raikkonen (finlandiya) 25 puan
2. fernando alonso (ispanya) 18
3. sebastian vettel (almanya) 15
4. felipe massa (brezilya) 12
5. lewis hamilton (büyük britanya) 10
6. mark webber (avustralya) 8
7. adrian sutil (almanya) 6
8. paul di resta (büyük britanya) 4
9. jenson button (büyük britanya) 2
10. romain grosjean (fransa)
markalar klasmanı
1. ferrari 30
2. lotus-renault 26
3. red bull-renault 23
4. mercedes 10
5. force india-mercedes 10
6. mclaren 2
kaynak: ajanslar
Yorumlar