Trabzonspor ikinci galibiyeti istiyor

Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı hedefleyen Trabzonspor, deplasmanda mağlup olduğu CSKA Moskova'dan rövanşı almak istiyor.

Konular: Futbol

Haberin Öne Çıkanları

Grup 4. maçı

Trabzonspor 4 puanda

Burak Yılmaz sahada

Trabzonspor gruptaki ilk mağlubiyetini, CSKA Moskova deplasmanında aldı. [Reuters]

şampiyonlar ligi'nde türkiye'nin tek temsilcisi olan trabzbonspor, b grubu 4. maçında evinde cska moskova ile karşı karşıya geliyor. hüseyin avni aker stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 21:45'te başlayacak. maçı ispanya futbol federasyonu'ndan alberto undiano mallenco yönetecek. 

Çarşamba programı

a grubu

b.münih - napoli
villarreal -m.city

b grubu

trabzon-cska moskova
inter-lille

c grubu

m.united-o.galati
benfica-basel

d grubu

lyon-real madrid
ajax-d.zagreb

ilk 3 maç sonucunda topladığı 4 puanla 3. sırada bulunan bordo-mavililer evinde, cska'dan rövanşı almanın peşinde. iki takım arasında moskova'da oynanan karşılaşma, rus ekibinin 3-0'lık üstünlüğü ile sona ermiş, wagner love ortaya koyduğu futbol ve yaptığı iki asist ile maçın yıldızı olmuştu. 
 
grubun diğer mücadelesinde ise inter evinde, lille ile karşı karşıya gelecek. 
 
burak yılmaz sahada
 
trabzonspor'un bu sezonki en önemli ismi olan burak yılmaz, cska moskova karşısında ilk kez şampiyonlar ligi'nde bordo-mavili takımın formasını giyecek. trabzonspor'un, athletic bilbao ile oynadığı uefa avrupa ligi play-off maçında rakibine yaptığı hareket nedeniyle 3 maç ceza alan golcü oyuncunun cezası sona erdi. süper lig'de bu sezon oynadığı 7 maçta 11 gol atarak, avrupa'nın da en golcü isimleri arasında bulunan burak, trabzonspor'un en büyük kozu olacak. ev sahibi takımda sakatlığı sona eren paulo henrique de sahada olabilecek. 
 
trabzon'da 13. maç
 
trabzonspor kendi sahasında oynadığı 12 avrupa kupası maçında 7 galibiyet, 3 beraberlik, 2 de yenilgi aldı. bu karşılaşmalarda 15 gol kaydeden karadeniz ekibi, kalesinde 9 gol gördü. 2004-2005 sezonundan itibaren kendi sahasında 5 uefa şampiyonlar ligi maçı oynayan trabzonspor, 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti.

sadri şener: stat tamamen dolarsa devrim yaratabiliriz
 
uefa avrupa şampiyonlar ligi (b) grubu'nda, rusya'nın cska moskova takımı ile sahasında karşılaşacak olan trabzonspor'un kulüp başkanı sadri şener, bordo-mavili taraftarların stadı tamamen doldurmaları halinde bir devrim daha yaratabileceklerini söyledi. şener, cska moskova maçının, trabzonspor'un şampiyonlar ligi'nde kaderinin belli olacağı bir karşılaşma olmadığını belirterek, "yenilsen önünde inter ve lille ile yapacağın 6 puan değerinde 2 maç var. ama galip gelirsek, tur atlayacağımız büyük ihtimalle belli olur' diye konuştu. başkan şener, lille maçına göre daha düşük bilet fiyatları belirlediklerini, ancak yine de biletlere ilgi olmadığını kaydederek, "biraz önce öğrendiğime göre bin 700 adet satılmış. 15-16 bin kombine bilet satıldığını varsayarsak, 7-8 bin bilet satışa çıktı. maça bir gün var, ancak satılan rakam az" şeklinde konuştu.
 
şener, golcü oyuncular burak ve henrique'nin yarın forma giyebilecek düzeyde olmalarının kendisini rahatlattığını belirterek, "çünkü, bu oyuncuları biz alırken ciddi paralar ödedik. bunlar önemli futbolcular. bir takımın tam kadro ile oynaması ayrı bir avantaj. bir volkan, statü gereği yok. vittek ve barış özbek'in uzun süreli sakatları var. kadro çeşitliğimiz artmaya başladı" dedi.
 
muhtemel 11'ler
 
 
bunları biliyor musunuz?
 
cska moskova, avrupa kupalarında türk takımları ile 7 kez karşılaştı. 1971-72 sezonunda galatasaray ile şampiyon kulüpler kupasında eşleşen cska moskova sahasında 3-0 kazanmış istanbul'da ise 1-1 berabere kalıp tur atlamıştı.
 
2007-08 sezonunda şampiyonlar ligi grubunda fenerbahçe ile eşleşen rus ekibi sahasında 2-2 berabere kaldığı temsilcimize istanbul'da 3-1 kaybetmişti. cska moskova, beşiktaş ile 2009-10 sezonunda yine şampiyonlar ligi gruplarında karşılaşmış ve iki maçı da 2-1 galip bitirmişti. 
 
cska moskova takımı bu kez trabzonspor ile şampiyonlar ligi gruplarında karşılaştı ve sahasında temsilcimizi 3-0 mağlup etti.
 
kaynak: al jazeera
 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;