Türkiye Kupası Fenerbahçe Ülker'in
Tarihinde ilk kez finalde karşılaştığı Galatasaray Medical Park'ı 6 sayı farkla yenen sarı lacivertliler kupayı dördüncü kez müzesine götürmeyi başardı.
Konular:
Basketbol
Haberin Öne Çıkanları
En Değerli Oyuncu Andersen
Hasret 18 yıla çıktı
4. kez kupa sevinci

basketbolda türkiye kupası'nı finalde galatasaray medical park'ı 63-57 yenen fenerbahçe ülker kazandı.
sarı lacivertliler böylece bu kupayı dördüncü kez müzesine götürmeyi başarırken galatasaray 18 yıllık kupa hasretine bu yıl da son veremedi.
mücadeleyi 21 sayı- 5 ribaundla tamamlayan david andersen final maçının en değerli oyuncusu oldu. fenerbahçe ülker'de andersen'e 14 sayıyla oğuz savaş, 10 sayıyla da mccalebb eşlik etti.
galatasaray medical park'ta ise 12 sayı boniface, 10 sayı da ersin dağlı kaydetti.
bunun yanı sıra fenerbahçe ülker ile galatasaray medical park tarihte ilk kez finalde karşı karşıya geldi. türkiye kupası'nda en son 1994-95 sezonunda şampiyon olan galatasaray'ın müzesinde 3 türkiye kupası var.
galatasaray medical park'ta ise 12 sayı boniface, 10 sayı da ersin dağlı kaydetti.
bunun yanı sıra fenerbahçe ülker ile galatasaray medical park tarihte ilk kez finalde karşı karşıya geldi. türkiye kupası'nda en son 1994-95 sezonunda şampiyon olan galatasaray'ın müzesinde 3 türkiye kupası var.
kupa töreninde ise fenerbahçeli taraftarlar kulüp yönetimini istifaya davet etti. sarı-lacivertli taraftarlar 'yönetim istifa' pankartı açtı. 9 ocak cumartesi günü adana'ya giden fenerbahçe'nin futbol takımını karşılayan sarı-lacivertli taraftarlar, yönetime tepki gösterip kulüp başkanı aziz yıldırım'ı protesto etmişti.
mücadelenin başında topu pota altına indiren galatasaray medical park, ersin dağlı ile iki basket bulurken, sarı lacivertliler ise bo mc calebb ile oğuz savaş'ın sayılarıyla 3. dakikada durumu 8-4'e getirdi.
macvan ve arroyo'nun sayılarıyla reklam molasına 12-13 üstün giden sarı kırmızılılar karşısında fenerbahçe ülker, oğuz ile andersen'i etkili kullanarak 9-2'lik seri yakaladı ve periyotu da 21-15 önde tamamladı.
ikinci periyotta david andersen, ömer onan ve mike batiste ile rakibinin top kayıplarını iyi değerlendiren sarı lacivertliler, 13.dakikada farkı 9 sayıya çıkarttı (28-19).
ergin ataman'ın molasının ardından galatasaray medical park savunmada rakibini durdurdu ve boniface n'dong, furkan aldemir ve manuchar markoishvili ile 10-0'lık seri yakalayarak 28-30 öne geçti. mücadelenin ilk yarısını da sarı kırmızılılar 29-32 önde kapattı.
o an

maçın en değerli oyuncusu 21 sayı kaydeden fenerbahçe ülker'den david andersen seçildi. [aa]
o an

maçın en değerli oyuncusu 21 sayı kaydeden fenerbahçe ülker'den david andersen seçildi. [aa]
üçüncü periyota iyi başlayan fenerbahçe ülker, tamamı david andersen'den olmak üzere 7 sayı birden bulunca skor 36-32'ye geldi. mola alan sarı kırmızılılar, ersin dağlı, engin atsür ve carlos arroyo üçlüsüyle skor üreterek durumu 36-39'a getirdi.
alan savunmasına dönen rakibi karşısında dış atışlarda istediği isabeti bulamayan sarı lacivertliler, oğuz savaş'a top indirerek hücum etti.
mücadelenin üçüncü periyotunu 41-44 önde kapatan galatasaray medical park, son 10 dakikalık bölüme de boniface n'dong'un pota altındaki etkinliğiyle basketiyle başladı.
bu bölümde fenerbahçe ülker, emir preldzic'in hücumları iyi organize etmesiyle 34.dakikada skorda dengeyi yakaladı (48-48). oğuz savaş'ın oyuna ağırlığını koyduğu bölümde bojan bogdanovic ile de üç sayılık basket bulan sarı lacivertliler, son iki dakikaya da 56-55 üstün girdi.
iki takımda son bölümde serbest atışları sayıya çeviremezken, emir preldzic'in turnikesiyle bitime 13 saniye kala fenerbahçe ülker 61-57 öne geçti. sarı lacivertliler, bu zorlu mücadeleden de 63-57 galibiyetle ayrıldı.
türkiye kupası
fenerbahçe ülker: 63 - galatasaray medical park: 57
salon: anadolu üniversitesi
hakemler: mehmet keseratar, murat biricik, serdar ünal
fenerbahçe ülker: mccalebb 10, ömer 2, andersen 21, oğuz 14, batiste 4, bogdanovic 5, preldzic 7
galatasaray medical park: gordon 2, manuchar 9, engin 9, furkan 6, boniface 12, macvan 4, arroyo 5, ersin dağlı 10
1. periyot: 21-15
devre: 29-32
3. periyot: 41-44
diskalifiye: 5.59 gordon (galatasaray medical park)
kaynak: ajanslar
Yorumlar