Türkiye'de şampiyon Mustafa Sayar
Türkiye Bisiklet Turu'nu Torku Şekerspor'un Türk sporcusu kazandı. Takım sıralamasında birinciliği ise Cofidis Solutions Credits elde etti.
Konular:
Diğer Sporlar
Haberin Öne Çıkanları
İstanbul etabını Kittel kazandı
Takım biricisi Cofidis
Yarış 1 hafta sürdü

alanya'da başlayan ve istanbul'da sona eren 49. cumhurbaşkanlığı türkiye bisiklet turu'nda genel klasmanda torku şekerspor'dan mustafa sayar birinci oldu.
21 nisan pazar günü alanya'da başlayan ve toplam uzunluğu 1204 kilometre olan tur, istanbul-istanbul etabıyla sona ererken, sayar genel klasmanda 29.13.13'lük derecesiyle birinciliğe ulaştı.
europcar takımından eritreli natnael berhane ikinci olurken, cofidis solutions credits takımından fransız yoann bagot ise üçüncülüğü elde etti.
turun takım sıralamasında birincisi fransa'dan cofidis solutions credits ekibi oldu.
fransız ekibinin 87.46.18'lik derecesiyle şampiyon olduğu takımlar sıralamasında torku şekerspor ikinciliği elde etti. türk ekibi sadece 11 saniye farkla birinciliği kaçırdı. üçüncülüğü ise 87.46.54'lük dereceyle fransız takımı sojasun kazandı.
yarışın 8. ve son etabı olan 124 kilometrelik istanbul-istanbul etabını ise argos takımından alman marcel kittel kazandı.
sultanahmet meydanı'nda başlayan ve caddebostan sahil yolu'nda tamamlanan etapta marcel kittel 2.43.45'lik derecesiyle birinciliği elde etti.
alman sporcunun ardından avusturyalı andrea guardini ikinci, büyük britanya'dan andrew fenn üçüncü sırayı aldı.
istanbul-istanbul etabının takım sıralamasındaki birincisi ise italyan ekibi bardiani valvole-csf inox oldu.
etabın bitimine 2 kilometre kala bisikletçiler arasında kaza meydana geldi. sporculardan lotto belisol ile colombia takımından iki sporcu kaza sonucu yarış dışı kaldı. sporcuların herhangi bir sağlık probleminin olmadığı bildirildi.
sultanahmet meydanı'nda "fodepar" startının verilmesiyle bisikletçiler halkın büyük ilgisiyle cankurtaran alt geçidini geride bırakarak, sahil yolundaki kennedy caddesi'ne indi.
kennedy caddesi'nde resmi startın verilmesiyle 175 sporcu istanbul-istanbul etabına başladı. yarışçılar, boğaziçi köprüsü'nü geçtikten sonra caddebostan sahili'nde 8 tur attı. sporcular arasında fark son 5 tur kala azalmaya başlamasına rağmen alman sporcu kittel hata yapmayarak etabı birinci bitirdi.
o an

mustafa sayar şampiyonluk kupasını annesine verdi. [aa]
sayar: bu sorular hiç hoş değil
49. cumhurbaşkanlığı türkiye bisiklet turu'nda genel klasman birincisi olan torku şekersporlu mustafa sayar, takım olarak müthiş bir iş başardıklarını ifade etti.
sayar "ülkemizde düzenlenen en büyük bisiklet organizasyonunu kazandık, çok mutluyum. fakat biraz da etaplarda şanslı olduğumuzu düşünüyorum. gerek gelen takımların sporcuları, gerek etapların grafikleri bize çok uygundu. gelen takımlarda açıkçası çok üst seviyede yokuşçu sporcular yoktu. çoğu sprinter ağırlıklı sporculardı. bu da benim avantajıma oldu" diye konuştu.
geçen yıl ferdi genel klasmanda birinci olan torku şekerspor'un bulgar sporcusu ivailo gabrovski'nin dopingli çıkması hatırlatılarak yöneltilen 'şampiyonluğun üzerine kafalarda soru işaretleri çokça belirmeye başladı, özellikle yabancı gazetecilerin soruları var. güvensizlik sende sıkıntı yaratıyor mu? zaferinin önüne geçiyormuş gibi bir hava oluştu, ne hissediyorsun?' sorusu üzerine sayar "gabrovski geride kalmış bir olay bizim için. o konuları kapattık. bu konuda kendime güveniyorum.
herhangi bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum. bu sorularla ilgili fazla cevap vermek istemiyorum. daha henüz hiçbir şey belli olmadığı halde bu tür suçlamalar ve sorular soruluyor olması benim için hiç hoş değil" cevabını verdi.
diğer klasmanlar
49. cumhurbaşkanlığı türkiye bisiklet turu'nun sprint, tırmanış ve türkiye güzellikleri klasmanlarında dereceleri şöyle oluştu:
sprint (yeşil mayo):
1.andre greipel 63 puan
2.marcel kittel 45 puan
3.francesco lasca 38 puan
tırmanış (kırmızı mayo):
1.serguei gretchyn 28 puan
2.mustafa sayar 20 puan
3.mauro finetto 17 puan
türkiye güzellikleri (beyaz mayo):
1.mikhail ignatyev 16 puan
2.francisco moreno 9 puan
3.ahmet örken 6 puan
kaynak: ajanslar
Yorumlar