Türkiye'ye bir gümüş bir bronz

Dünya Salon Şampiyonası'nda bugüne kadar madalya kazanamayan Türkiye, ev sahipliğini yaptığı turnuvada iki kez kürsüye çıktı.

Konular: Diğer Sporlar

Haberin Öne Çıkanları

Mey'in ilk atlayışı geçersiz

Emel Dereli 16 yaşında

3. günde 12 madalya

İlham Tanui Özbilen Türkiye'nin şampiyonadaki ilk gümüş madalyasını kazandı. [AA]

14. dünya salon atletizm şampiyonası ikinci gün müsabakalarında, türk atletlerden ilham tanui özbilen gümüş, aslı çakır alptekin de bronz madalya alarak türkiye'nin dünya salon şampiyonası'ndaki ilk madalyalarını kazanarak tarihe geçtiler. erkekler 1500 metrede kenya asıllı türk atlet özbilen ikinci olarak gümüş madalyaya uzanırken, kadınlar 1500 metre finalinde alptekin, bronz madalya kazandı. 

Dünya rekoru

erkekler heptatlonda abd'li ashton eaton, dünya rekoru kırarak, altın madalya kazandı. 60 metre engelli, sırıkla atlama ve 1000 metre yarışlarının sonunda abd'li ashton eaton, 6 bin 645 puanla dünya rekoru kırarak, altın madalyanın sahibi oldu. heptatlonda eski dünya rekoru 6 bin 568 puanla yine eaton'a aitti.

kenya asıllı türk atlet ilham tanui özbilen, ikinci olup gümüş madalya alarak, türkiye'ye tarihindeki ilk gümüş madalyasını kazandırdı. yarışın başında faslı atlet abdalaati iguider'in ardından 2. sıraya yerleşen ilham, uzun süre yarışı ikinci sırada götürdü.
 
yarışta son iki tura girilirken atak yaparak, ilk sırayı alan ilham,  yarışın son metrelerine kadar iguider ve etiyopyalı mekonnen gebremedhin'in ataklarına karşılık vererek, liderliğini sürdürdü. ancak finişe yaklaşık 30 metre kala faslı iguider'e geçilen ilham, yarışı 3.45.35'lik derecesiyle ikinci sırada tamamlayarak, gümüş madalya aldı.
 
uluslararası atletizm federasyonları birliği'nin özel izniyle dünya şampiyonasında ilk kez türkiye adına yarışan ilham, türkiye'ye dünya salon şampiyonası tarihindeki ilk gümüş madalyasını kazandırdı.
 
son atağıyla bronza uzandı
 
aslı çakır alptekin, bronz madalya alarak, türkiye'ye tarihindeki ilk madalyayı kazandırdı. ataköy atletizm salonu'ndaki organizasyonun ikinci gün akşam seansında yapılan 1500 metre finalinde, yarışı orta sıralarda götüren aslı, son turda seyircilerin de desteğiyle yaptığı atakla, bronz madalya kazandı.
 
şampiyonada cuma günü elemelerde 4.10.95'lik derecesiyle ayşen barak'a ait 11 yıllık türkiye rekorunu kıran aslı, bu akşam finalde 4.08.74'lük derecesiyle rekorunu geliştirdi. aslı, yarışın ardından türk bayrağıyla salonda tur atarak, kendisine destek veren seyirlere teşekkür etti.
 
kadınlar 1500 metrede etiyopyalı genzebe dibaba 4.05.78'lik derecesiyle birinci olarak altın madalya alırken, faslı mariem alaoui selsouli ise 4.07.78'lik derecesiyle ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.
 
elinden gelenin en iyisini yaptığını söyleyen genç sporcu "çok mutluyum, ülkemde kötü koşmaktan ve ilk üçe girmemekten çok korkuyordum. kendi ülkemde madalya almak en büyük hayalimdi ve bu gerçekleştiği için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.  
 
amerika birleşik devletleri zirvede
 
14. dünya salon atletizm şampiyonası'nda ikinci günün sonunda, madalya sıralamasında abd, 5 altın, 2 gümüş, 3 bronz madalya ile lider durumda bulunuyor. ataköy atletizm salonu'ndaki organizasyonda ikinci gün müsabakaları tamamlandı. abd 5 altın, 3 bronz madalya ile ilk sırada yer aldı. abd'yi 1 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalyayla büyük britanya izledi. 
 
madalya sıralamasında birer altın, birer gümüş madalyaları bulunan avustralya, fas ve ukrayna üçüncü sırayı paylaşıyor. 
 
14. dünya salon atletizm şampiyonası'nda 4x400 metre bayrak yarışında türkiye rekoru kıran türk milli takımı, elendi. ataköy atletizm salonu'ndaki organizasyonun ikinci gün sabah seansında iki seride yapılan ve ilk iki sırayı alan ülkeler ile en iyi iki dereceyi elde eden ülkelerin finale yükseleceği yarışta, türk milli takımı ali ekber kayaş, halit kılıç, mehmet güzel ve yavuz can ile mücadele etti.
 
birinci seride türkiye ile birlikte ispanya, botswana, abd ve venezüella takımları yer alırken, bahamalar yarışmadı. salonda 4x400 bayrakta ilk kez yarışan türk milli takımı, 3.11.28 ile türkiye rekoru kırarak, serisinde 4. oldu. seride abd 3.07.47 ile birinci, 3.10.51 ile ispanya ikinci olarak direkt finale çıktı. ikinci serinin sonunda genel sıralamada 10. olan türkiye, elendi.
 
karin melis mey finali kaçırdı
 
kadınlar uzun atlamada türkiye'yi temsil eden güney afrika kökenli milli atlet karin melis mey, elendi. ataköy atletizm salonu'ndaki organizasyonun ikinci gün sabah seansında kadınlar uzun atlamada eleme müsabakaları yapıldı. 6.75 metreyi geçen ya da en iyi dereceyi yapan 8 atletin finale kalacağı eleme müsabakalarında karin melis mey, geçersiz sayılan ilk atlayışının ardından ikinci atlayışında 6.62'lik derece elde etti. mey'in üçüncü atlayışı da faul yaptığı gerekçesiyle sayılmadı.
 
üçüncü hakkında 6.62 metre atlayan belarus nastassia mironchyk ivanova, karin melis mey ile aynı dereceye sahip olmasına karşın, 3 hakkında 1 kez faul yaptığı için mey'in üstünde 8. olarak finale kaldı. 9. sırada yarışı tamamlayan türk atlet elendi. 
 
kadınlar uzun atlama elemelerinde en iyi dereceyi abd'li atlet janay deloach 6.90'lık derecesiyle elde etti.
 
 
emel dereli elendi
 
kadınlar gülle atmada türk atlet emel dereli, 17. olarak, elendi. ataköy atletizm salonu'ndaki organizasyonun ikinci gün sabah seansında yapılan, 18.60 metre ve üzeri derece elde eden veya en iyi 8 dereceyi yapan atletlerin finale kalacağı elemelerde türkiye'yi 16 yaşındaki emel dereli temsil etti.
 
ilk hakkında 16.02'lik derece elde eden emel, ikinci hakkında geçersiz bir atış yaparken, üçüncü hakkında ise 15.99'luk derece yaptı. emel, 18 sporcunun katıldığı elemelerde 16.02'lik derecesiyle, üç hakkında da geçerli atış yapamayan bulgar radoslava mavrodieva'nın önünde 17. olarak şampiyonaya veda etti. gülle atmada bir olimpiyat, üç kez de dünya şampiyonu olan yeni zelandalı valerie adams, 19.43'lük derecesiyle ilk sırada finale yükseldi.
 
öte yandan, iranlı sporcu leyla rajabi başörtüsüyle yarıştı.
 
şampiyonada son gün
 
14. dünya salon atletizm şampiyonası yarın yapılacak yarışmalarla tamamlanacak. ataköy atletizm salonu'ndaki organizasyonda pazar günü yapılacak üçüncü ve son gün müsabakaları saat 14.00'te başlayacak. şampiyonada son gün 12 branşta altın madalyalar sahibini bulacak.
 
üçüncü ve son gün müsabaka programı 
 
13.50 erkekler sırıkla atlama madalya töreni
14.00 kadınlar sırıkla atlama finali
14.05 kadınlar uzun atlama finali
14.15 kadınlar 60 metre yarı finali
14.33 kadınlar yüksek atlama madalya töreni
14.45 erkekler 60 metre engelli yarı finali 
14.56 erkekler uzun atlama madalya töreni
15.10 erkekler 3 bin metre finali
15.20 kadınlar 60 metre engelli madalya töreni
15.30 erkekler yüksek atlama finali
15.35 kadınlar 800 metre finali
15.40 erkekler 60 metre madalya töreni
15.50 kadınlar 3 bin metre finali
16.00 kadınlar uzun atlama madalya töreni
16.10 erkekler üç adım atlama finali
16.20 erkekler 800 metre finali
16.25 kadınlar 3 bin metre madalya töreni
16.40 kadınlar 4x400 metre bayrak finali
16.47 erkekler 800 metre madalya töreni
16.53 erkekler 3 bin metre madalya töreni
17.05 kadınlar 60 metre finali
17.09 kadınlar 800 metre madalya töreni
17.20 erkekler 60 metre engelli finali
17.22 kadınlar 4x400 metre madalya töreni
17.30 erkekler yüksek atlama madalya töreni
17.40 erkekler 4x400 metre bayrak finali
17.45 kadınlar sırıkla atlama, kadınlar 60 metre, erkekler üç adım atlama, erkekler 60 metre engelli ve erkekler 4x400 metre bayrak madalya törenleri
14. dünya salon atletizm şampiyonası
 
kaynak: ajanslar
 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;