Türkiye

‘Çözüm süreci bitmedi’

Başbakan Tayyip Erdoğan, Kürt sorununa çözüm sürecinin devam ettiğini söyledi. Erdoğan'a göre, bölgedeki barış ortamından rahatsız olanlar var.

Konular: Kürt sorunu
Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, AK Parti Genel Merkezi'nde yapıldı. [AA]

başbakan erdoğan, ak parti’nin genişletilmiş il başkanları toplantısı'nda konuştu.

pkk'nın çatı örgütü kck tarafından sürecin tıkandığına dair verilen mesajlara şöyle cevap verdi.

“çözüm süreci bitmemiştir, devam etmektedir. her attığımız adım bu devamın bir eseridir. bölge halkı da türkiye’deki barış ve bahar ikliminin tadını almıştır. buradan dönüşe asla müsaade etmeyecektir. o eski karanlık günlerin yeniden gelmesine bölge insanı izin vermeyecektir. özellikle kürt kardeşlerime sesleniyorum. gelin bu oyunu beraber bozalım. bu ülkede aklınıza gelirse, el ele omuz omuza aydınlık yarınlara beraber koşalım diyorum.”

“birileri rahatsız”

başbakan erdoğan’a göre, bölgedeki çatışma ortamının durulmasından rahatsız olanlar da var. erdoğan, “silahların sustuğu ortamdan birilerinin tedirgin olduğunu görüyoruz. özellikle terör tehdidini kullanarak türkiye’de siyaset mühendisliği yapmış olanların işsiz kaldığını görüyorum. biz gerilimin tarafı olmayacağız. tuzağa düşmeyecek milletimizle birlikte hareket etmeye devam edeceğiz.” dedi.

erdoğan, bir günlük kosova ziyaretinden ankara’ya dönerken uçakta gazetecilere çözüm sürecini ihlal edenlerin bedelini ödeyeceğini söylemişti. süreci bitiren tarafın da hükümet olmayacağını ifade etmişti. erdoğan pkk'nın cezaevindeki lideri öcalan'la örgütün kandil’deki yöneticileri arasında da uyuşmazlık olduğunu da söylemişti. 

“diktatör diyenlere hodri meydan”

erdoğan konuşmasında kendisini diktatörlükle suçlayan muhalefete de meydan okudu:

“5 ay sonra seçimler var. şu anda bizi vesayet kurmakla itham edenlere hodri meydan diyorum. 30 mart’ta sandıkta kozlarını paylaşsınlar. bu ülkede bir diktatör varsa, buyursunlar bu diktatörü sandıkta indirsinler. biz siyasi tarihimiz boyunca sandığa inandık. kayıtsız şartsız itaat ettik. yüzde 10 barajına rağmen, onu da biz getirmedik. biz de o barajla seçime girdik. millet bize git derse hiç tereddüt etmeyiz. ama millet bize kal derse, hiçbir odak karşısında boynumuzu eğmeyiz."

“basit kulislere müsaade etmeyin”

erdoğan, 30 mart 2014'te yapılacak yerel seçimlere girecek adayların belirlenmesi için temayül yoklamalarının devam ettiğini söyledi. aday olmayı düşünenleri uyardı:

“meselemiz birilerine makam kazandırmak değil. şehirlerimize hizmetkar seçebilmektir. bu dava şahsi bir dava değildir. basit kulislerle, lobilerle aday belirleme gayretine, bu oyunlara müsaade etmemelisiniz. herkes gerçekten samimi olarak ehliyet ve liyakat sahibi kimse, halkımızla bütünleşme noktasında kim bizim için temsile layıksa bize bu isimleri gönderin.  oyumuzu aşağıya çekecek isimlerle karşımıza gelmeyin.”

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;