Libya

Libya'da Anayasa Komisyonu belirlendi

Yeni anayasa taslağını hazırlayacak 60 kişilik kurucu komisyonun 47 üyesi belli oldu. 13 sandalye ise güvenlik gerekçesiyle seçim yapılamayınca boş kaldı.

Konular: Ortadoğu
Libya'da Anayasa Kurucu Komsiyonu seçimlerinde 47 isim belirlendi. [AA]

libya'da yüksek seçim kurulu başkan yardımcısı imad el-sayih, 20 şubat’ta yapılan anayasa kurucu komisyonu seçimlerinde sayımın tamamlandığını açıkladı.

libya genelinde 60 kişilik üye belirleme seçimlerinde 47 isim netleşti, ancak kalan 13 sandalye için oy verme ve sayım işlemleri yapılamadı. gerekçe olarak ülkenin bazı bölgelerinde yaşanan güvenlik sorunları gösterildi.

el sayih kazanan 47 kişinin isimlerinin parlamentoya gönderileceğini, boş kalan koltuklar içinse milli genel kongre’nin yakında çıkaracağı yasa doğrultusunda seçimlerin bazı bölgelerde yeniden yapılacağını söyledi.

libya’da 60 kişilik anayasa kurucu komisyonu üyeliği için 650 aday yarışmıştı. komisyon 2011’de sona eren 42 yıllık kaddafi rejiminin ardından libya’daki yeni siyasal sistemin maddelerini belirlemek için çalışacak.

komisyon'un dört ay içerisinde yeni anayasa taslağını milli genel kongre’ye sunması bekleniyor.   

kaynak: anadolu ajansı 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;