HSYK

TIR savcılarının görev yeri değişti

Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu, TIR soruşturmasında görev alan savcılar için kararname çıkardı. Üç savcı farklı illere atandı.

Konular: Türkiye
İstanbul Adalet Sarayı anayasa freski.
HSYK seçimleri 12 Ekim 2014 tarihinde yapılacak. [AA]

hâkimler ve savcılar yüksek kurulu (hsyk) 1. dairesi toplanarak üç savcının görev yerini değiştirdi. adana cumhuriyet başsavcı vekili ahmet karaca kayseri'ye atandı. savcı mustafa sırlı sivas'ta, mit tir'larını durdurarak arama yapan savcı aziz takçı ise trabzon'da görevlendirildi.

adana'da 19 ocak 2014 tarihinde üç tir ve iki otobüste arama yaptıran özel yetkili savcılar aziz takçı, ahmet karaca ve mustafa sırlı'nın özel yetkileri hsyk birinci dairesi tarafından kaldırılmıştı.

başbakan recep tayyip erdoğan, tir'da arama yaptıran cumhuriyet savcısı'na ve jandarmaya tepki gösterdi, içişleri bakanlığı da müfettiş görevlendirerek konunun araştırılması talimatını verdi.

cumhuriyet savcısı aziz takçı'nın adı, daha önce de hatay'ın kırıkhan ilçesinde 1 ocak'ta ihbar üzerine durdurulan bir tir'da adana cumhuriyet savcısı özcan şişman'ın arama yapmak istemesiyle duyuldu. hatay bölgesinden sorumlu olan savcı şişman'ın kendi isteğiyle görev bölgesinin değiştirilmesini istemesi üzerine hatay bölgesinin sorumluluğu gaziantep bölge sorumlusu olan savcı aziz takçı'ya verildi.

savcı takçı suç duyurusunda bulunmuştu

takçı, kırıkhan'daki tir'ın aratılmaması nedeniyle jandarma genel komutanlığı kurmay başkanı korgeneral osman eker, hatay valisi celalettin lekesiz, hatay cumhuriyet savcısı bestami tezcan, merkeze alınan hatay emniyet müdürü ragıp savaş, hatay il jandarma komutanı albay hasan koçyiğit hakkında fezleke hazırlayarak hsyk'ya suç duyurusunda bulundu. takçı, söz konusu yetkililerin 'suç delillerini gizleme, suçluyu kayırma, görevi kötüye kullanma ve gizlilik ihlali' suçlarını işlediğini savundu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;