Bilim-Teknoloji
Apple Store Türkiye açıldı
Birkaç aydır inşaat çalışmaları süren Türkiye'deki ilk Apple Store, İstanbul'da kapılarını açtı. Al Jazeera uzun kuyruklarla girilebilen mağazayı gezdi.
Foto galeri
Apple Store Türkiye açıldı
16 fotoğraf
konu apple olunca her türlü duyuru, açılış ve benzeri faaliyet esrarengiz ve gizemli bir hale geliyor. türkiye'deki apple store da bu kapsamda değerlendirilen bir mağazaydı.
türkiye'deki ilk resmi apple store olan istanbul zorlu center'daki mağaza kübik tasarımlı cam bir tavana sahip. bu cam tavan zorlu center'ın bahçesinden görülüyor ve giriş için bahçe katının altına inmek gerekiyor.
saat 11:00 civarında vardığım mağazaya girmek için uzun bir kuyruğa girmek gerekiyordu. bahçeye kadar uzayan bu kuyruğa ek bir kart alarak girmek gerekiyordu. zorlu center'a girdikten sonra oluşturulan ikinci bir kuyrukta da bu kartı verip sırada olduğunuzu ispatlamanız gerekiyor.
bu prosedürü geçtikten sonra sırada beklemeye başladım. yaklaşık bir saat süren ve binanın içinde uzayıp giden kuyrukta beklerken etrafta farklı dillerde konuşan insanların da olduğunu gördüm. alışveriş merkezini ziyaret edenler güvenlik görevlilerine 'bu ne kuyruğu?' diye soruyor ve apple center için olduğunu öğrenince şaşırıyorlardı.
gelenlere özel tezahürat
kapıya yaklaştıkça artan heyecan içerden gelen coşkulu seslere karışıyor. kapıda duran ve gelen herkese tişört hediye eden apple çalışanları ziyaretçilere isimlerini soruyor ve özel tezahürat yapıyorlar.
iki katlı tasarlanan apple store'un bir katında daha çok ürünler yer alıyor. burada ipad, iphone, macbook ve benzeri ürünlerle ilgili bilgiler alabiliyorsunuz. alt kat ise ağırlıklı olarak aksesuar satışının yapıldığı bir yer olarak hazırlanmış.
mavi gömlekli apple çalışanları güler yüzlü ve herkese tek tek bilgi veriyorlar. mağazada bildiğimiz anlamda bir kasa sistemi yok. ellerindeki iphone üzerinden satış yapan görevliler var. bütün alışveriş bu iphone ve onlara bağlı yazılım/donanım çözümleriyle yapılıyor. benzer uygulamalar apple'ın diğer mağazalarında da yapılıyor.
apple yine ilginç bir açılışa ev sahipliği yaptı. bir saatlik kuyrukta beklenerek girilmesine rağmen insanlarda bıkkınlık ya da sıkılma belirtisi yoktu. apple'ın o kendine has enerjik havası bütün mağazaya ve açılışa hakimdi.
kaynak: al jazeera
Yorumlar