Blog

Saracoğlu'nda Brezilya bereketi

Türkiye'de bu sezon ilk kez bir maça, taraftarlar bu kadar ilgi gösterdi. İlginin nedeni ise Brezilya ve Neymar'dı. Al Jazeera muhabiri Enver Hasanoğlu'nun Saracoğlu izlenimleri...

Konular: Spor, Futbol


türkiye-brezilya maçı öncesi şükrü saracoğlu stadı'nın çevresinde daha önceki eleme maçlarının aksine tam bir karnaval havası vardı. saatler ilerledikçe kalabalığın nedeni anlaşıldı. yüzlerce taraftar, brezilya'yı ve özellikle neymar'ı izlemek için stada akın etmişti.

statta milli takımın oynadığı son maçta, tribünlerin çeyreği dolarken, brezilya maçı öncesi basılan 40 bin biletin tamamı satıldı. son kalan iki bin biletten satın alabilmek için bazı taraftarlar, sabahın erken saatlerinde, stadın önündeki gişede kuyruğa girdi.

ilginin nedeni brezilya ve neymar

maça ilgi, daha önce ortalarda pek görünmeyen çok sayıda karaborsacının, erken saatlerden itibaren stat çevresinde gezmeye başlamasından da belliydi. onlar da sadece kale arkasında çok küçük bir bölümden bilet bulabilmişti. karaborsacılar, 30 liradan satılan biletleri, alan kişinin pazarlık yeteneğine göre 50 ve 100 lira arasında bedellerle ellerinden çıkardılar.

stat çevresinde günün erken saatlerinde başlayan yoğunluk, akşam saatlerinde daha da arttı.

stat etrafında maçı bekleyen taraftarların bazılarına birden artan bu ilginin nedenini sordum.

cevaplar aynıydı: brezilya ve neymar

50 yaşındaki ev hanımı nilgün dinçer, hayatında ilk kez bir milli maça geldiğini söylüyordu. maçın havasına giren ve yüzüne türk bayrağı resmi çizdiren nilgün hanım, geliş nedenini de brezilya'yı yakından görebilmek olduğunu anlatıyordu.

pazar günü oynanacak kazakistan maçını sorduğumuzdaysa, cevabı net oldu: "o maça gitmeyeceğim, milli takımın oyunu hiç zevk vermiyor"

32 yaşındaki emre dinçer de kırmızı beyaza boyadığı yüzüyle maça hazırdı. ama o da, neymar'ı izlemeye geldiğini, milli takıma tepkili olduğunu söylüyordu. emre dinçer de tıpkı nilgün hanım gibi pazar günü türk telekom arena'ya gitmeyecek.

işin ironik tarafı, benim rastladığım ve maça türk futbolcuları izlemek için geldiklerini söyleyen tek taraftar grubunun da bangladeşli çıkmasıydı. abdüsselam malik, arkadaşlarıyla birlikte, hayranı oldukları türkiye'yi canlı izleyebilmek için gelmişti stada.

amigo birol'dan sitem

stat çevresinin karmaşası arasında milli maçlardan önce duymaya alışık olduğumuz bir ses yayılıyordu megafondan... ama bu kez sert ve oldukça sitemkar. 

Amigo Birol
[[Fotoğraf: Enver Hasanoğlu-Al Jazeera]]

76 yaşındaki milli amigo, kimi zaman ağlayarak bağırıyordu stat çevresinde: "buraya neymar için gelene yazıklar olsun"

maçtan 4 saat önce tff'den yapılan açıklama da bu ilgiyi doğrular nitelikteydi. federasyon, internet sitesinden yaptığı açıklamada, biletlerin tükendiğini belirterek, taraftarlara teşekkür ediyordu.

kazakistan biletlerine ilgi yok

maçtan önce stat çevresinde rastladığım ve ismini vermek istemeyen bir tff yetkilisinin söyledikleri de bu yoğun ilginin sadece bu maça yönelik olduğunun kanıtıydı. yetkili, kazakistan maçı için şu ana kadar satılan bilet sayısı 'sıfır' a yakındı.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;