Bilim-Teknoloji

4K kayıt yapabilen giyilebilir kamera

Panasonic 4K çözünürlük desteği sunan, saniyede 25 kare video kayıt edebilen dünyanın ilk giyilebilir kamerasını duyurdu. Kalosuz ağlara da bağlanabilen video kamera su altında da kullanılabiliyor.

Konular: Bilim-Teknoloji

Haberin Öne Çıkanları

Panasonic'ten 4K giyilebilir kamera

Hem 4K hem de su geçirmek 4K kamera

Panasonic'ten GoPro benzeri kamera

4K kayıt yapabilen giyilebilir kamera

giyilebilir teknolojiler ve ultra hd yani 4k yayın teknolojisi son yıllarda yükselen iki farklı trend. panasonic, bu iki trendi bir araya getirdi ve giyilebilir 4k görüntü kayıt edebilen yeni kamerasını tanıttı. firmanın hx-500 adını verdiği yeni nesil giyilebilir kamerası 4k video kayıt edebiliyor. saniyede 25 kare video kayıt edebilen yeni ürün 30 dakika boyunca 3 metre suyun altında kullanılabiliyor.

wi-fi ve nfc özelliği bulunan kamera, objektif ve gövde olmak üzere iki farklı parçadan oluşuyor. objektif bölümü özel bir kablo ile gövdeye bağlı olarak kullanılıyor. gövde üzerinde bulunan 1.5 inçlik ekran kayıt edilen görüntülerin izlenmesini sağlıyor.

ios ve android uygulaması da bulunan kamera bu sayede uzaktan kayıt ve canlı yayın da (live stream) yapabiliyor. toza karşı dayanıklı bir gövdesi bulunan kamera sdhc ve sdxc uyumlu sd bellek yuvasına sahip.

dünyanın saniyede 25 kare 4k video kayıt edebilen ilk giyilebilir kamerası olan panasonic hx-500, 2014 mayıs ayından itibaren 626 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak. panasonic, ürünle ilgili olarak 4k çözünürlüğünde bir video hazırladı:

kaynak: panasonic

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;