PKK
53 uçakla hava harekâtı
Dağlıca'daki saldırının ardından 35 F-16 ve 18 F-4 uçağıyla yapılan bombardımanda Irak'ın kuzeyine kaçan gruptaki 35-40 PKK'lı öldürüldü. Kuzey Irak'a kaçan PKK'lıları yakalamak için de karadan kısa süreli sınır ötesi takip gerçekleştirildi.

anadolu ajansı'nın haberine göre, hakkâri'nin dağlıca bölgesindeki saldırının ardından türk hava kuvvetleri'ne ait 35 f-16 ve 18 f-4 savaş uçağı irak'ın kuzeyine kaçan pkk'lı grubun geçiş yerlerine ve irak'ın kuzeyindeki kandil, hakurk, avaşin, metina, basyan, gare ve zap kamplarındaki hedeflere gece saat 23:00 ile 05:00 arasında hava bombardımanı düzenledi.
kamplarda tespit edilen 20 hedefe 130 mühimmat atıldı. geçiş halinde türkiye'den kaçan 20-25 kişilik iki grup da ateş altına alındı. ilk belirlemelere göre 35-40 pkk'lı öldürüldü. hedefler imha edilirken, kamplardaki çok sayıda pkk'lı da öldürüldü.
kısa süreli sınır ötesi takip
dha'nın haberine göre ise 16 askerin şehit olduğu saldırının ardından özel kuvvetler'e ait iki tabur karadan, kuzey irak'a kaçan pkk'lıları etkisiz hale getirmek için sıcak takip kapsamında, kısa süreli sınır ötesi operasyon gerçekleştirdi. bölgedeki operasyonlara sekiz jandarma özel harekât timi ve özel kuvvetler'e ait iki tabur katıldı.
16 asker şehit olmuştu
hakkâri’nin yüksekova ilçesi dağlıca bölgesinde yola döşenen mayın, pazar akşam saatlerinde iki askeri zırhlı aracın geçişi sırasında pkk'lılar tarafından patlatılmıştı.
genelkurmay başkanlığı olaydan bir gün sonra 16 askerin şehit olduğunu, 6 askerin de yaralandığını açıklamıştı.
pazartesi akşam saatlerinde de cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan başkanlığında beştepe’deki cumhurbaşkanlığı külliyesi'nde güvenlik zirvesi toplanmıştı. 1 saat 15 dakika süren toplantıya başbakan ahmet davutoğlu, genelkurmay başkanı orgeneral hulusi akar, tbmm başkanı ismet yılmaz, adalet bakanı kenan ipek, içişleri bakanı selami altınok, milli savunma bakanı vecdi gönül, jandarma genel komutanı orgeneral galip mendi, mit müsteşarı hakan fidan ve emniyet genel müdürü celalettin lekesiz ve ilgili üst düzey bürokratlar katılmıştı.
başbakan davutoğlu bu toplantı öncesi orgeneral akar'la görüşmüş, ardından basın açıklaması yapmıştı. çankaya'da chp lideri kemal kılıçdaroğlu'yla da görüşen başbakan, daha sonra da cumhurbaşkanı erdoğan'la görüşmek üzere beştepe'ye gitmişti.
kaynak: anadolu ajansı
Yorumlar