Bilim-Teknoloji

ABD Donanması'na hayalet gemi üretti

ABD'li bir girişimci, ABD Donaması'nda kullanılması hedefiyle radara yakalanmayan savaş gemisi geliştirdi.

Konular: Bilim-Teknoloji
Ghost, 10 yılda 15 milyon dolara mal oldu.
juliet marine systems firmasının ceo'su gregory sancoff, 15 milyon dolar harcayarak radarlarda hiç iz bırakmayan hayalet savaş gemisi üretti. sancoff, en son teknoloji savaş gemisinin, abd donaması tarafından kullanılmaya başlanacağını umuyor. 
bloomberg'e açıklama yapan sancoff, ghost adını verdiği savaş gemisinin 'sıcak sularda' gerçekleştirilen görevlerde denizcilere yardım edeceğini ifade etti. sancoff, ghost'un düşman sularına girerek görev tamamladıktan sonra radarda hiç iz bırakmadan geri dönebileceğini ileri sürdü. 
sancoff, wmur9 sitesine verdiği bilgide, maine eyaletindeki portsmouth tersanesinde 10 yılda inşa edilen geminin zor görevlerde hayat kurtarıcı olacağını savundu. ters çevrilmiş dev bir v harfini andıran ghost, yakıt ikmali yapmadan 30 gün görev yapabiliyor. 
11.5 metre uzunluğundaki ghost, su içindeki tüp şeklindeki ayaklarıyla suda neredeyse kayarak ilerliyor. uzun tüpleri andıran ayakların etrafında oluşan gaz kabarcıklarını, gemininin sessizce ilerlemesini sağlıyor. 
juliet marine systems, ghost'un istihbarat görevlerinden arama-kurtarmaya ve denizaltı saldırılarına kadar kullanılabileceğini belirtiyor. 
joystick ile kontrol edilen ghost, gelecekte jet-ski veya yeni nesil balıkçı teknelerine bile ilham verebilir. abd donanması'nın ghost'u kullanıp kullanmayacağı ise bilinmiyor.
kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;