ABD
ABD’de bir polis cinayeti daha
Cumartesi günü New York’da 2 polisin öldürülmesinin ardından Pazar günü de Florida’da bir polis memuru öldürüldü. Bu cinayetin de polis şiddetine karşı intikam amacıyla işlendiği ihtimali üzerinde duruluyor.

abd’nin florida eyaletinde, tampa kentinin 48 kilometre kuzeybatısındaki tarpon springs kasabasında yerel saate göre pazar sabahı bir polis vurularak öldürüldü. saldırgan yakalandı. polis, bu cinayetin önceki gün new york’ta gerçekleşen polise yönelik saldırı gibi intikam amaçlı olup olmadığını araştırıyor. bu kasabada 1969'dan beri ilk defa bir polis memuru öldürüldü.
tarpon springs şerif ofisi saldırganın uzun bir araba takibinin ardından yakalandığını açıkladı.
new york’ta iki polis öldürüldü
new york polisi, brookyln'in bedford-stuyvesant bölgesinde duran polis devriye aracına cumartesi yerel saatle 14.50'de saldırıldığını açıkladı. aracın içinde oturan iki polis memurunu yakın mesafeden silahla vurarak öldüren 28 yaşındaki ismaaiyl brinsley, daha sonra gittiği metro istasyonunda intihar etti.
brinsley, instagram hesabı üzerinden bir tabanca resmiyle birlikte paylaştığı gönderide, "domuzlara kanat takmaya gidiyorum. onlar bizden birini aldılar, biz de onlardan ikisini alalım" yazdı. ardından, "bu son gönderim olabilir. domuzları sarmaya gidiyorum" diyen brinsley, gönderiden kısa bir süre sonra da cinayetleri işledi.
protestolar sürüyor
cumartesi günü abd'de son beş ayda dört siyahın polis tarafından öldürülmesini protesto edenlerle, polise destek olanlar new york belediye binası önünde karşı karşıya gelmişti.
ferguson’da mike brown’un öldürülmesiyle başlayan protestolar, siyahları öldüren polislerin aklanmasıyla abd’nin pek çok kentine yayılmıştı.
28 yaşındaki akai gurley, new york'un brooklyn bölgesinde polis memuru peter liang tarafından 20 kasım gecesi vurulmuş, olayın kaza olduğu öne sürülmüştü.
kaynak: al jazeera, reuters
Yorumlar