ABD

ABD'de polise tepki eylemleri yedinci gününde

New York'taki tarihi istasyonun yolcu salonunda toplanan göstericiler, polis tarafından boğazı sıkılarak öldürülen Garner'ın ölüm anını temsilen yere yatarak hareketsiz bekledi.

Konular: ABD
 

abd'de siyah amerikalı eric garner'ın gözaltı işlemi sırasında boğazını sıkarak ölümüne neden olan polise takipsizlik kararına tepkiler yedinci gününe girdi. 

new york'taki tarihi tren istasyonunun yolcu salonunda toplanan göstericiler, polis tarafından boğazı sıkılarak öldürülen garner'ın ölüm anını temsilen yere yatarak hareketsiz bekledi. göstericiler 'siyahların hayatları önemli', 'polis biraz nazik olmayı dene' gibi pankartlar taşıdı. 

hız kesmeyen gösterileri, new york polis teşkilatı'ndan gelen açıklama takip etti. polisle vatandaş arasındaki ilişkinin sağlamlaştırılacağını bildiren new york polisi "görünen o ki, polis ile polise en çok ihtiyaç duyan bazı kesimler arasında uçurum var. ancak aradaki bu uçurumun üzerine köprü kurmak mümkün" ifadelerini kullandı. 

abd'de siyah zanlıları öldüren beyaz polislerin yargılanmaması yönünde arka arkaya gelen jüri kararları ülkedeki güvenlik uygulamalarında ırkçılık ve ayrımcılık yapıldığı inancını artırıyor.

garner polis tarafından boğulmuştu 

new york'un staten island bölgesinde 17 temmuz'da meydana gelen olayda, altı çocuk babası 43 yaşındaki siyahi amerikalı garner, kaçak sigara sattığı gerekçesiyle gözaltına alınmaya çalışılmıştı. bir grup polis memurunun yardımıyla daniel pantaleo adlı polis tarafından boğazı sıkılarak yere yatırılan garner hayatını kaybetmişti.

amatör video kaydındaki görüntülerde, astım hastası olan garner'ın boğazını sıkarak kelepçe takıp gözaltına almaya çalışan polislere ölümünden hemen önce defalarca "nefes alamıyorum" dediği görülmüştü. yapılan otopside garner'ın nefes alamadığı için hayatını kaybettiği belirlenmişti.

iki hafta önce de ferguson'da ağustos ayında silahsız siyah genci silahla öldüren polise jüri tarafından takipsizlik kararı verilmesi üzerine ülke genelinde gösteriler düzenlenmişti. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;