Afrika'da üçüncü Kongo | Al Jazeera Turk - Ortadoğu, Kafkasya, Balkanlar, Türkiye ve çevresindeki bölgeden son dakika haberleri ve analizler

Futbol

Afrika'da üçüncü Kongo

2015 Afrika Uluslar Kupası üçüncülük maçında Demokrotik Kongo Cumhuriyeti, penaltılarda Ekvator Ginesi'ni 4-2 mağlup etti.

Konular: Spor
Kongo, turnuvada ikinci kez üçüncülüğü elde etti. [Fotoğraf: AFP]

iki takım arasında oynanan maçın 90 dakikası golsüz eşitlikle sona erdi.

kural gereği uzatmaların yerine doğrudan penaltı bölümlerine gidildi. demokratik kongo cumhuriyeti'nde cedrick mabwati, lema mabidi, chancel mangulu mbemba ve cedric mongongu penaltıları gole çevirdi.

bu sonuçla demokratik kongo cumhuriyeti, afrika uluslar kupası'nda 1998'in ardından ikinci kez üçüncü olma başarısını gösterdi.

ekvator ginesi'nde ise penaltılarda juvenal edjogo owono ile ruben belima rodriguez fileleri havalandırırken, javier balboa ile fabiani bosio gole çeviremedi. böylece demokratik kongo cumhuriyeti, rakibini penaltılarda 4-2 üstünlük sağladı.

ekvator ginesi'nde düzenlenen turnuvanın üçüncülük maçında, turnuvada 1968'de şampiyonluğu bulunan demokratik kongo cumhuriyeti ile ilk defa yarı finale yükselen evsahibi ekvator ginesi, başkent malabo ile aynı adı taşıyan statta karşılaştı.

turnuvanın finalinde bata stadı'nda pazar günü 21.00'de fildişi sahili ile gana karşılaşacak.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;