Kürt sorunu

Ağrı'daki helikopterlerin fotoğrafları

Anadolu Ajansı, Ağrı’da PKK ile çatışan helikopterlerin fotoğraflarını yayınladı. Helikopterlerin, mermilerin oluşturduğu hasar nedeniyle büyük tehlike atlattığı ifade edildi.

anadolu ajansı (aa), ağrı'nın diyadin ilçesi yukarıtütek köyü yakınında 11 nisan'da çıkan çatışmada isabet aldığını belirttiği askeri helikopterlerin fotoğraflarını yayınladı.

aa, mermilerin yaralıları almaya giden helikopter ile onu korumakla görevli taarruz helikopterine isabet ettiğini belirtti. helikopterlerin, mermilerin oluşturduğu hasar nedeniyle büyük tehlike atlattığı ifade edildi.

cumartesi sabahı ağrı'nın diyadin ilçesine bağlı yukarıtütek köyünde, güvenlik güçleri ile pkk'lılar arasında çatışma çıkmıştı. genelkurmay, pkk’nın bahar şenliğinde propaganda yapacağı ihbarı üzerine bölgeye sevkiyat yapıldığını ve pkk’nın askerlere ateş açtığını belirtmiş, 5 pkk'lının da öldürüldüğü bilgisini vermişti.  

hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş provokasyon amacıyla 15 askerin kasıtlı olarak bölgede bırakıldığını öne sürerek, hükümeti ve genelkurmay'ı suçlamıştı. yaralı askerlere yardım amacıyla bölgeye gidenlere helikopterden ateş açıldığını iddia etmişti. demirtaş'ın sözlerine pazar gecesi başbakan davutoğlu yanıt vermişti. davutoğlu şunları söylemişti:

"çok açık bir şekilde söylüyorum, sayın demirtaş yalan söylüyor ve gerçekleri saptırıyor. tam seçim ortamına türkiye girmişken ve herkes seçim kampanyasına hazırlanırken, maalesef son derece provokatif ama bu provokasyon tamamıyla bölücü terör örgütünün taraflarından gelmiştir. demirtaş olayları karartmak suretiyle, bölgede uyguladıkları baskıyı örtmeye çalışıyor.

kaynak: aa 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;