Çözüm süreci

Demirtaş Ağrı fotoğraflarını paylaştı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ağrı'da yaralanan askerleri bizim arkadaşlarımız taşıdı" açıklamasının ardından, olay yerine ait olduğunu söylediği fotoğrafları Twitter hesabından paylaştı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Ağrı'daki çatışmada olay yerinde çekilen fotoğrafları Twitter hesabından paylaşmıştı. [Fotoğraf: twitter.com/hdpdemirtas]

hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş, bugün kadıköy'deki mitingde ağrı'da 5 pkk'lının ölümü ve 4 askerin yaralanmasıyla ilgili olarak yaptığı "hdp’li arkadaşlarımız, o bölgeye giderek yaralı askerleri çatışma bölgesinden çıkardı. fotoğrafları var, görüntüler var" açıklamasının ardından, sözünü ettiği fotoğrafları twitter hesabından yayınladı. 

demirtaş yayınladığı fotoğraflarla birlikte "ağrı'daki hdp'li arkadaşlarımız yaralı askerleri taşıyıp çıkardılar" ifadesini paylaştı.

selahattin demirtaş, partisinin kadıköy'deki mitinginde yaptığı konuşmada çatışma bölgesinde kalan 15 askerin terk edildiğini ve bunlardan 8'inin yaralı olduğunu belirttikten sonra şunları söylemişti:

"hdp’li arkadaşlarımız o bölgeye giderek, yaralı askerleri çatışma bölgesinden çıkardı. yaralı askerleri almaya gittiğinde helikopterden ateş açıp, bir hdp’li arkadaşımızı şehit ettiler. bir gerillayı da helikopterden ateş açarak öldürdüler. yaralı askerleri çarşaflarla taşımak zorunda kalıyor arkadaşlarımız; fotoğrafları var, görüntüler var. ülkeyi yönetenler lüks uçaklarla, helikopterlerle gezerken orada tek bir ambulans yoktu."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;