Amerika

Aileler kayıpların peşini bırakmıyor

Meksika'da dört aydır haber alınamayan 43 üniversite öğrencisini arayanlar, bir askeri tesiste arama yapmak istedi. Göstericiler barikatı aşmak için yanan bir aracı kapıya doğru itti.

Konular: Amerika, Meksika
meksika’da geçen eylül ayında 43 öğrencinin kaybolduğu iguala kentinde, öğrencilerin aileleri ve arkadaşları bu kez bir askeri tesisin önünde eylem yaptı.

eylemciler, resmi olarak 'çok büyük ihtimalle' uyuşturucu çeteleri tarafından katledildiği açıklanan kayıp öğrencilerin kentte bulunan bir askeri tesiste saklandığını savunuyor. protestocular pazartesi günü tesiste arama yapmak istedi ancak askerler buna izin vermeyince olaylar çıktı.

göstericiler ele geçirip ateşe verdikleri bir kamyonla askeri tesisin kapısını kırmak istedi. tesisi korumaya çalışan polisler ise göstericilere karşı biber gazı kullandı.

öğrencilerin kaybolmasında askerlerin de rol oynadığı ortaya atılan son iddialar arasında. eyleme katılan kayıp öğrencilerden birinin babası "çok kızgınım, buraya barışçıl bir şekilde geldik ve askerlerden içeriye bakmamıza izin vermelerini istedik. çünkü çocuklarımızın burada olduğu söylendi" dedi.

valinin eşi yargılanacak

iguala valisi jose luis abarca’nın eşi maria de los angeles pineda ise kayıplarla ilgili yargılanacak. pineda, öğrencilerin kaçırılmasına yardım etmekle suçlanıyor.

savcılığa göre pineda, 2005 yılından beri uyuşturucu çeteleriyle ortaklık içinde. pineda'nın çetelerin finansal aracılığını yaptığı ve nüfuzunu kullanarak koruma sağladığı iddia ediliyor.

pineda’nın banka hesaplarında 2009-2014 yılları arasında uyuşturucu kaynaklı olduğu düşünülen 936 bin dolar tutarında mevduat hareketine rastlandı. pineda’nın avukatları henüz bir açıklama yapmadı.

dört aydır haber alınamayan öğrencilerden şimdiye kadar sadece birinin cesedi belirlenebildi. ülkede kayıp yakınlarının başını çektiği göstericiler daha önce defalarca gösteri düzenledi.

kaynak: ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;