Euroleague

Anadolu Efes uzatmada yıkıldı

Lacivert Beyazlılar normal süresi 75-75 biten maçın uzatma dakikalarında namağlup Barcelona'ya beş sayı farkla yenildi.

Konular: Spor, Basketbol
Barcelona'nın yıldızı Dorsey, geçtiğimiz sezon Gaziantep'te forma giymişti. [AA]

maç 89-84 bitti. karşılaşmaya kötü başlayıp 15 sayı geriye düşen anadolu efes maçın son dakikalarında toparlandı. etkili performansıyla yedi sayı öne de geçti. fakat son saniyelerde yapılan hatalar ve dorsey'in son saniye basketiyle maçın normal süresi berabere bitti. uzatma dakikalarında da yıldız isimlerinin katkısıyla barcelona maçı kazanmayı başardı.

barcelona sekiz maç sonunda namağlup unvanını korudu. anadolu efes de iki galibiyette kaldı.

maçın en skoreri 26 sayı, 15 ribauntla oynayan barcelona'dan ante tomiç'ti. ona 17 sayı, 11 asistle navarro eşlik etti. papanikolaou da 10 sayı kaydetti.

anadolu efes'te ise dört isim çift haneli sayılara ulaştı. vasileiadis ve zoran planinic'in 14, kerem gönlüm ile jamon gordon'un 13'er sayısı galibiyete yetmedi.

8. hafta

27 şubat
a. efes 84-89 barcelona
l. kutxa 71-81 u. malaga
e. armani 77-75 panathinaikos
maccabi 97-81 galatasaray
28 şubat
fenerbahçe ülker-olympiakos
cska moskova-lokomotiv kuban
bayern münih-zalgiris kaunas
real madrid-partizan


anadolu efes'te başantrenör vaggelis aggelou, oyuncularını performanslarından dolayı tebrik ettiğini söyledi. yunan antrenör "bu akşam ilginç bir oyun oynandı. maçla ilgili çok fazla söylenecek bir şey yok. bu performanslarından dolayı bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. ayrıca taraftarlara da teşekkür ediyorum. bu mücadeleyi sürdürerek yolumuza devam etmemiz gerek. anadolu efes hırslı bir şekilde savaşmaya devam edecek. önümüzdeki yıl daha iyi olacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

barcelona başantrenörü xavier pascual ise zor bir maç olduğunu belirterek, "anadolu efes'i mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum. takımını destekleyen taraftarı da tebrik ediyorum. aslında bir maç içinde üç farklı maç oynandı. özellikle ilk iki periyotta çok iyiydik. anadolu efes'i neredeyse ezdik. ikinci yarının başlamasıyla birlikte kötü oynamaya başladık. ancak son iki dakikada daha akıllı ve yürekli oynayarak maçı almayı başardık" şeklinde konuştu.

euroleague tarihindeki yedinci kulüp

euroleague'deki 250'inci maça çıkan anadolu efes bunun için özel bir logo hazırladı. özel maç biletleri bastı. gecede başarılı oyuncular da ödüllendirildi.

ocak ayı içerisinde avrupa ligi'ndeki 200. maçına çıkan ve bunu gerçekleştiren ilk türk basketbolcu olan kerem gönlüm ile barcelona maçıyla birlikte avrupa ligi'ndeki 100. maçını oynayan semih erden'e karşılaşma öncesinde ödül verildi. ayrıca iki takımın kaptanları kerem gönlüm ve juan carlos navarro da birbirlerine plaket takdim etti.

profesyonel spor dalları içinde türkiye'yi avrupa kupalarında en çok temsil eden takımlardan birisi olan anadolu efes, avrupa ligi tarihinde barcelona, laboral kutxa, olympiakos, cska moskova, panathinaikos ve maccabi electra'nın ardından 250 maça ulaşan yedinci ekip oldu. anadolu efes, barcelona karşısında avrupa kupaları tarihindeki 498. karşılaşmasına çıktı.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;