Türkiye

'Anayasa Mahkemesi'nin kararı olumlu'

ABD Dışişleri Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi'nin Twitter'a erişim engelini kaldıran kararını olumlu karşıladı. YouTube'a erişim engelinin de bir an önce kaldırılması gerektiğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, günlük basın brifinginde soruları yanıtladı. [Fotoğraf: Reuters / Arşiv]

abd dışişleri bakanlığı'nın sözcüsü marie harf, "anayasa mahkemesi'nin türkiye'deki ifade özgürlüğünü destekleyen kararını olumlu karşılıyoruz" dedi. harf, hükümeti youtube yasağını bir an önce kaldırmaya çağırdı. 

anayasa mahkemesi; yaman akdeniz, kerem altıparmak ve chp milletvekili sezgin tanrıkulu’nun yaptığı bireysel başvuruları 2 nisan çarşamba günü karara bağlamış, ifade özgürlüğünün ihlâl edildiği iddialarını kabul etmişti.

anayasa mahkemesi, kanun gereği, internet sitelerinde sadece hak ihlâli yapılan bölüme engelleme yapılabileceğini hatırlatarak, telekomünikasyon iletişim başkanlığı'nın (tib) twitter'a erişimi engellemesinin ifade özgürlüğüne ağır müdahale anlamına geldiğini vurgulamıştı. 

abd dışişleri bakanlığı daha önce yaptığı açıklamalarda, abd'li yetkililerin twitter ve youtube'a erişimin engellenmesi konusundaki yasal süreçle ilgili türk yetkililerle toplantı yaptığını ve "ciddi kaygılarını" dile getirdiklerini belirtmişti. 

başbakan erdoğan'ın "twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız" açıklamasının ardından telekomünikasyon iletişim başkanlığı, twitter'a erişimi 21 mart'ta durdurmuştu. açıklamada, "mahkeme kararları doğrultusunda koruma tedbiri uygulanıyor" denilmişti.

kaynak: aa ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;