Gülen örgütü soruşturmaları

Arınç: Dershaneler bahane edildi

Başbakan Yardımcısı isim vermeden Gülen cemaatini eleştirdi, dershane meselesinin hükümeti yıpratmak için kullanıldığını söyledi. Arınç, dershanelerin dönüştürülmesiyle ilgili düzenlemenin yakında Meclis'e gideceğini açıkladı.

Konular: Türkiye
Arınç, gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı. [AA]

bakanlar kurulu toplantısının ardından açıklama yapan başbakan yardımcısı bülent arınç, dershanelerin eylül 2015'e kadar dönüştürülmesini de kapsayan kanun düzenlemesinin kabine üyeleri tarafından imzalandığını söyledi.

arınç, düzenlemenin yakında tbmm'ye sunulacağını belirtti. başbakan yardımcısı, "yerel seçimler sonrasına kalabilir mi?" sorunu ise, "tbmm'nin gündemiyle alakalı, bakın hsyk görüşmeleri başlamıştı, sonra durdu. gün doğmadan neler doğar" sözleriyle yanıtladı. 

arınç eğitimle alakalı düzenlemenin son halinin, bu işin paydaşları tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti, "biz de buna katkı sağlayacağız dediler. dolayısıyla taraflar düzenleme konusunda uzlaştı" diye konuştu. 

ancak düzenlemeyi eleştiren bazı çevrelerin, bu uzlaşmadan memnun olmadığını ileri süren arınç, "mesele dershaneler değilmiş bunu anladık, önümüze sonra başka meseleler geldi" dedi.

türkiye'deki çok sayıda dershaneyi yöneten gülen cemaatini isim vermeden eleştiren arınç, "sadece hükümeti eleştirmeyi ve yıpratmayı amaçlayanlara kötü haberim var; kusura bakmayın siz dershane konusunu sadece bağırıp çağırmak ve bir kavgayı başlatmak için kullandınız" dedi.

kaynak: al jazeera 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;