Türkiye

Arınç: Devlete ihanet, casusluk

Başbakan Yardımcısı Arınç, güvenlik toplantısı kayıtlarının sızdırılmasıyla ilgili "Bundan Suriye, El Kaide, IŞİD istifade eder. Bu, devletin bekasıyla ilgili bir durumdur" dedi.

Konular: Türkiye
Başbakan Yardımcısı Arınç, illegal dinleme için 'Devlete ihanet, açıkça casusluk' ifadesini kullandı. [AA]

bursa'da gazetecilerle bir araya gelen başbakan yardımcısı bülent arınç, dışişleri bakanı ahmet davutoğlu'nun makam odasında yapılan güvenlik toplantısının illegal dinlenip internete sızdırılmasını değerlendirdi. arınç, "dün akşam büyük bir rezalet yaşandı, alçaklık icra edildi. türkiye devletine karşı sır mahiyetinde olması gereken bir toplantı ortam dinlemesiyle elde edildi" dedi.

bu tür konularda en basit şekilde, olayın kimin işine yarayacağına bakmak gerektiğini söyleyen arınç, suriye'yi işaret etti:

"buradaki konuşma eğer gerçekse ki büyük ölçüde gerçek, bundan, bunun erişime sokulmasından, bunun yayına verilmesinden sadece suriye istifade eder, rejim istifade eder, el kaide istifade eder, işid istifade eder." 

ses kaydının yayınlanmasının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle chp lideri kılıçdaroğlu'nu eleştiren bülent arınç, "bir ana muhalefet liderinin sorumluluk taşıması gerekir. bu devletin bekası meselesidir. devletin güvenliğine ait bir şeyi yayınlamak suç, cinayet. demesi gerekirken; youtube’a erişim neden engellendi, demek hangi akla sığar, kime hizmet eder" dedi.

'açıkça casusluk var'

başbakan yardımcısı, yayın yasağı getirilmesinin nedenini de şöyle anlattı:

"bugün devlete ihanet, açıkça casusluk var. en gizli kalması gereken bilgi, ortam dinlemesiyle dinlenebiliyor. ben de yetkimi kullandım ve akşam 18’den itibaren geçici yayın yasağı getirdik. milletini seven bu ülkenin insanı doğru şeyler yazmış ama maalesef ana muhalefet lideri ve bazıları söz konusu suriye olunca onun sevgisini ceplerine koymuş, öyle konuşuyorlar."

arınç, "yolsuzluk iddialarının etkisini azaltmak için bizzat mit tarafından sızdırıldığı iddiası var?" şeklindeki bir soruya "bu da komplo teorilerinden biri" diye yanıt verdi.

'hodri meydan'

bülent arınç, son ses kaydının da, daha önce internette yayınlanan kayıtların da ortak hedefinin ak parti hükümetini düşürmek, başbakan'ı itibarsızlaştırmak olduğunu söyledi ve "hodri meydan, onlar ellerinden gelen kötülüğü yapacak; biz de halkımıza güveneceğiz, halkımızla birlikte bu oyunları bozacağız" diye konuştu.

çiçek: yargı önünde hesap verecekler

kayıtların sızdırılmasına meclis başkanı cemil çiçek de tepki gösterdi. 

anadolu ajansı'na konuşan çiçek, "bunları yapanların ülkemizi bir kaosa ve siyasi belirsizliğe sürüklemek istedikleri açıktır. bu, doğrudan devlet güvenliğimizle, milli emniyetimizle alakalı bir konudur. bunları yapanların vatana karşı suç işledikleri bilinmelidir. milli güvenliğimizin tehdit altında olduğu kritik bir dönemde, devletin güvenliğiyle ilgili son derece kritik bir toplantının ortam dinlenmesi yoluyla elde edilmeye çalışılması ve devletin mahremiyetine girilmesi türkiye cumhuriyeti'ni zaaf içerisinde gösterme çabasıdır. bu haince saldırı ve çabaların yargı önünde hesap vereceği bilinmelidir" dedi.

kaynak: anadolu ajansı

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;