HSYK

Avrupa Konseyi’nden HSYK uyarısı

Türkiye'nin kurucu üyesi olduğu Avrupa Konseyi, AK Parti'nin HSYK'da yapmak istediği değişikliklerin, yargıyı siyasallaştıracağını ve demokratik yapıya zarar vereceğini vurguladı.

Haberin Öne Çıkanları

"Yargının siyasallaşması demokrasiye tehdit"

"Yargı bağımsızlığı kısıtlanmamalı"

"Tavsiyelerimizin tersi yönde"

Muiznieks: "Siyasallaşmış bir yargının atacağı her adım şüpheli olacaktır." [AFP]

avrupa konseyi'nin insan haklarından sorumlu üyesi nils muiznieks, 17 aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile başlayan ve hsyk’nın yapısında değişim öngören sürece değindi.

fransız haber ajansı afp'ye konuşan muiznieks, “yargı bağımsızlığının kısıtlanması, yargıya yönelik bir tehdit olduğu gibi, kamuoyunda hem yargıya hem de devlete olan güveni azaltır” dedi.

muiznieks, yargı üzerinde baskı kurulması, gerekçesi her ne olursa olsun, türkiye'nin demokratik yapısına yönelik bir tehlikedir" diye konuştu.  

muiznieks, temel endişesinin hsyk'nın yetkilerinin adalet bakanı’na verilmesi olduğunu belirterek, "bu, avrupa konseyi’nin türkiye’ye tavsiyelerinin tam tersi yönde bir hareket” dedi.

başbakan recep tayyip erdoğan, gelecek hafta ab yetkilileriyle de görüşme yapacağı brüksel’i ziyaret edecek.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;