Dünya
Azerbaycan, BM Güvenlik Konseyi'ne seçildi
Doğu Avrupa ülkelerini temsil edecek ve gelecek yıldan itibaren iki yıl süreyle bu görevi yürütecek.
Konular:
Kafkasya
Haberin Öne Çıkanları
17'inci turda seçildi
155 üyeden oy aldı
Beş daimi üyesi var

birleşmiş milletler genel kurulu'nda yapılan oylamada, güvenlik konseyi'nde 2012-2013 yıllarında doğu avrupa ülkelerini temsil etmek üzere azerbaycan seçildi.
azerbaycan, diğer aday slovenya'nın oylamadan çekilmesi üzerine gerçekleştirilen 17'inci tur oylamada, 193 üyenin 155'inden oy aldı.
15 sandalyeli güvenlik konseyi'nin beş daimi üyesi var. ingiltere, çin, fransa, rusya ve amerika birleşik devletleri'nin oluşturduğu daimi üyeler, birleşmiş milletler kararlarını veto edebiliyor.
10 üye ise ikişer yıllık sürelerle bu göreve seçiliyor. azerbaycan'ın yanı sıra, guatemala, fas, pakistan ve togo da gelecek iki yıllık dönem için güvenlik konseyi'ne yeni üye olarak seçildi.
kaynak: anadolu ajansı
Yorumlar