Birleşmiş Milletler

Ban'ın yerine Guterres

BMGK, daha önce BM Mülteciler Yüksek Komiserliği görevinde bulunan eski Portekiz Başbakanı Antonio Guterres'in yeni BM Genel Sekreteri seçilmesi konusunda anlaştı, resmi oylamanın yarın yapılacağı duyuruldu.

aralık'ta göreve veda edecek olan bm genel sekreteri ban ki-moon'un koltuğu için 10 aday yarışıyordu. 

birleşmiş milletler güvenlik konseyi bu adaylar arasından eski bm mülteciler yüksek komiseri antonio guterres'in yeni genel sekreter olması konusunda uzlaştı. 

bmgk, isim üzerinden anlaştı ancak karar için resmi oylama yarın yapılacak. 15 üyeli konsey'de guterres'in en az 9 kabul oyu alması ve daimi üyelerden 'veto' yememesi gerekiyor. 

ardından karar193 üyeli bm genel kurulu'nun onayına sunacak.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;