Gazetecilere özgürlük

Basın örgütünden darbe rejimine kınama

Gazetecileri Koruma Örgütü (CPJ), Mısır’daki darbe rejiminin Al Jazeera çalışanlarına yönelik suçlamalarına tepki gösterdi, ülkedeki basın özgürlüğünde keskin bir düşüş olduğunu açıkladı.

Al Jazeera çalışanları, gözaltındaki meslektaşlarına sosyal medyada büyük destek veriyor. [Al Jazeera]

cpj’nin orta doğu koordinatörü şerif mansur al jazeera’ya yaptığı açıklamada, gazetecilerle ilgili suçlamaların ‘temelsiz’ olduğunu vurguladı.

mansur, “bunun siyasi bir dava olduğunu biliyoruz. al jazeera çalışanlarının yalnızca gazeteci oldukları için suçlandıkları ortada. şiddeti tahrik ettiklerine dair bir kanıt söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

cpj’nin raporuna göre orta doğu dünyada gazetecilerin çalışması için en tehlikeli bölge durumunda.

raporda, al jazeera ve cnn gibi uluslararası basın kuruluşlarının mısır yönetiminin baskısına maruz kaldığı belirtiliyor.

mahkeme 20 şubat'ta

mısır’da 29 aralık’tan bu yana gözaltında olan al jazeera çalışanları muhammed fehmi, bahir muhammed ve peter greste, darbe rejiminin ‘terör örgütü’ ilan ettiği müslüman kardeşler ile ilişkileri olduğu ve ‘yalan haber yaydıkları’ gerekçesiyle 20 şubat’ta hâkim karşısına çıkacak.

gazetecilere yönelik tüm suçlamaları reddeden al jazeera, çalışanlarının koşulsuz serbest bırakılmasını istiyor.

2013'ün ağustos ayından bu yana gözaltında olan al jazeera arapça çalışanı abdullah şami bu davada yargılanmıyor. şami kendisine yapılan haksız muameleyi protesto etmek amacıyla üç haftadır açlık grevinde.

kahire’deki gösterilere katılmak suçuyla yargılanan bir diğer al jazeera çalışanı muhammed bedir, mahkeme sonucunda aklanmış ve serbest bırakılmıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;