Türkiye

BDP: “Yeni Anayasa rafa kalktı”

BDP’ye göre kritik maddelerde uzlaşma sağlanamadığı için en azından seçimlere kadar yeni anayasa yazılma ihtimali neredeyse yok.

Konular: Yeni Anayasa
BDP EŞ Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş basın toplantısı düzenledi AA

bdp eş başkan yardımcısı meral danış beştaş, partinin anayasa uzlaşma komisyonu üyesi milletvekilleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. beştaş, anayasa çalışmalarının “kötü gittiğini” söyledi. beştaş komisyon çalışmalarının “eşit yurttaşlık” ile ilgili maddelerde tıkandığını belirtti. bdp eş başkan yardımcısı, komisyonda yer almasalar da toplumun tüm kesimlerini bu sürece katılmaya, sesini duyurmaya çağırdı. “bu şekilde giderse bu anayasa yapılmayacak. tekli, makyajlarla donatılan bir anayasa yapımına biz izin vermeyeceğiz” diye konuşan beştaş bu koşullara rağmen partisinin komisyon çalışmalarına katılmaya devam edeceğini belirtti.

komisyon üyesi milletvekili altan tan ise ak parti’nin yeni anayasa çalışmalarını seçim sonrasına bırakma niyetinde olduğunu öne sürdü. tan, “fiilen bu yeni anayasa rafa kalkmış bulunuyor. başbakan sözünü yemiş durumdadır.” dedi.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;