ATP Dünya Turu Finalleri

Berdych'ten ilk galibiyet

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen ATP Sezon Sonu Tenis Turnuvası'nda Çek raket Tomas Berdych, son ABD Açık şampiyonu Hırvat Marin Cilic'i 2-0 yendi.

Konular: Spor, Tenis
Son turnuvayı Novak Djokovic kazanmıştı [Reuters]

o2 arena'da oynanan ve 1 saat 15 dakika süren karşılaşmada, gruptaki ilk maçını kaybeden çek tenisçi berdych, finallerde ilk kez mücadele etme hakkını kazanan 26 yaşındaki hırvat rakibini 6-3 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yendi.

turnuvaya wawrinka mağlubiyetiyle başlayan berdych ilk galibiyetini aldı. cilic ise djokovic'in ardından çek rakibine de yenildi.

berdych, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "oyunuma ve maça konsantre oldum. sayı sayı ilerlemeye çalıştım. bugün daha fazla mücadeleyle ve bir sonraki aşamaya geçmeye çalışmakla geçti. kazanmak her zaman iyidir. ilk yılım değil. geçmişte ilk maçı kaybettiğim oldu ve her zaman geri dönmeyi bildim. bugünkü en büyük farkın bu olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

grupta akşam seansında ise son şampiyon novak djokovic, isviçreli stan wawrinka'yı 6-3 ve 6-0'lık setlerle yendi.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;