2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

'Bizim cenahtan yapılan saygısızlıkları gördüm'

Köşk'te veda resepsiyonu veren Cumhurbaşkanı Gül, seçim sürecinde AK Parti çevresinden yapılan bazı yorumlara tepkisini dile getirdi. Gül, AK Parti'nin kongresi ile ilgili de "Göründüğü kadarıyla devralacak arkadaşımız Dışişleri Bakanı Ahmet Bey'i siyasete de, devlet hayatına da kazandıran benim" dedi.

Konular: Türkiye
Cumhurbaşkanı Gül veda resepsiyonunda gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. [Fotoğraf: AA]
cumhurbaşkanı abdullah gül, iş dünyasından isimler, sanatçılar, yazarlar, gazeteciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle veda resepsiyonunda bir araya geldi. 
gül burada şunları söyledi:
"bu ara çeşitli yazılanlar, çizilenler konusunda, bir taraftan benim cumhurbaşkanı olmam sürecinde 'aman cumhurbaşkanı olmasın' diyenlerin bana parti kurdurması, yeni cephelere çekmesi, onu gördüm. bir taraftan da bizim cenahtan yapılan epeyce saygısızlıkları da gördüm bu son süre içerisinde. bunların hepsini de takip ettim. çevremdeki herkes görevini yapıyor, tarafsız bir cumhurbaşkanlığı mevkiinde."
"beni bilenler bilir, bizim cenaha yeni giren ya da geçmişi çok bilmeyenler günlük konuşurlar. onlara da söyleyeceğim, demin söylediğim kadar söylemiş olayım, yani saygısızlıklarını bir hatırlatmış olayım, geçeyim."
cumhubaşkanı abdullah gül, ak parti kongresinin cumhurbaşkanlığı görevini devretmeden bir gün önce yapılacağını anımsatarak, "göründüğü kadarıyla devralacak arkadaşımız dışişleri bakanı ahmet bey'i siyasete de, devlet hayatına da kazandıran benim" dedi.
hepinizden daha çok...
gül, "köşk'ten inince partinize üye olacak mısınız, yoksa zaten dondurulmuş üyeliğinizi mi aktif hale getireceksiniz?" sorusuna bir anekdotla yanıt yerdi. 
cumhurbaşkanı, ii. abdülhamit'in torunu ertuğrul osman ile dışişleri bakanı olduğu dönemde new york'ta bir otelde buluştuğunu ve kendisinin türk pasaportu olmadığını, seyahat belgesi ile dolaştığını hayretle öğrendiğini anlattı. gül şöyle devam etti:
"bu nasıl olur, niye pasaportunuzu almadınız?' dedim. bana dedi ki, 'almak için müracaat etmek ve türk olduğumu söylemek gerekiyor. ben hepinizden daha çok türk'üm' dedi."
istanbul'a yerleşecek
abdullah gül, "tecrübemi yine davama, kendi kurduğum partinin başarılı olması için şüphesiz desteklemeye, aktarmaya çalışacağım. istanbul'a yerleşeceğim, ankara'da olmayı şimdilik düşünmüyorum. cumhurbaşkanlığı yapmış bir kişi nasıl davranırsa, ben de bundan sonra muhakkak ki öyle davranacağım" diye konuştu.
kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;