PKK

'Bomba tweeti'ne 2 gözaltı

Ankara'daki saldırıdan önce "Bomba Ankara'da patlayacak" ifadesini kullanan Twitter hesabıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Başbakan Davutoğlu, bu kişilerin PKK ile bağlantılı olduklarını söyledi.

Konular: PKK, Türkiye
[Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera]

ankara'daki saldırıdan önce sosyal paylaşım sitesi twitter'dan "bomba ankara'da patlayacak!.." paylaşımında bulunulan "@drbereday" hesabıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. şüphelilerin pkk ile irtibatlı olduğunu ve "türkiye'de sansasyonel bazı işlere imza atmış bazı isimlerle irtibatları bulunduğunu" söyleyen başbakan ahmet davutoğlu, show tv yayınında şu açıklamaları yaptı:

"bir taraftan orada ceset parçaları diğer taraftan bu süreç içinde bütün sanal medya iletişimleri tetkik edildi. yatay yani değişik örgüt telsiz konuşmalarından, twitter üzerindeki paslaşmalardan tetkik edildi ve bazı twitter hesaplarında çok ilginç bulgulara rastlandı. işte 'ankara'da bomba patlayacak', 'şöyle olacak', 'suruç versiyon iki olacak' diye bir şey var, 'suruç'un ikinci versiyonu'. şimdi bunların bir kısmı, kimliği tespit edilmesi zor şeylerdi yani bir paravan isim. bunun için twitter hesabı, şeyine başvuruldu ve ip adresleri alındı."

"sansasyonel işlere imza atmış isimlerle irtibatları var"

"onun üzerinde çalışıldı ve bu isimlerden iki tanesi, şu anda gözaltına alınan, pkk'yla irtibatlı, geçmişte pkk'yla bazı iltisakları olmuş ve bazı eylemlere katılmış kişiler ve onların networküne bakıldığında da yine şimdi soruşturmanın gizliliği, selameti açısından detaya girmeyeceğim şekilde türkiye'de kamuoyunu yönlendirme maksatlı sansasyonel bazı işlere imza atmış bazı isimlerle olan irtibatları var. dolayısıyla bir terör örgütü yok, bir havuz var. bir kokteyl durumu var. bu isimlerden biri mesela yabancı bir ülkeye gidiyor ve birkaç saat kalıp geri geliyor. başlıyorsunuz bu sefer acaba bu şeyin arkasında kimler var."

ankara'daki bombalı saldırıyı soruşturan savcılık, olaydan önce twitter'da şüpheli paylaşımlar yapan üç hesabı soruşturmaya dahil etmişti. savcılığın tib aracılığıyla twitter'dan acilen istediği üç ip adresi, 36 saat sonra teslim edilmişti.

ancak anadolu ajansı'nın haberine göre emniyet güçleri, söz konusu isimleri kendi imkânlarıyla, twitter'ın ip adreslerini paylaşmasından önce tespit etti. daha sonra eldeki bulgular ve alınan ifadeler, istihbarat paylaşımı neticesinde kesinleştirildi.

kaynak: show tv, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;