2014 Dünya Kupası

Bosna Hersek'in kupa mücadelesi

İlk kez Dünya Kupası'na katılan Bosna Hersek, gruptan çıkma şansını sürdürmek için Nijerya karşısına çıkıyor. Kupada günün diğer maçları Arjantin-İran ve Almanya-Gana arasında oynanacak.

Konular: Futbol
Dzeko'nun Nijerya'ya attığı gol, ofsayt olduğu gerekçesiyle sayılmadı. [Fotoğraf: Getty Images]

brezilya'nın ev sahipliğini yaptığı turnuvada f ve g gruplarında üç maç oynanacak.

ilk maçını kazanan arjantin, asya temsilcisi iran karşısına çıkacak. belo horizonte'deki estadio mineirao'da oynanacak mücadelenin başlama saati 19:00.
 

arjantin ile iran, 37 yıl aradan sonra karşı karşıya gelecek. tarihlerinde sadece bir kez özel maçta karşılaşan iki ekibin tek randevusu 1977'de oldu. 22 mart'ta madrid'de yapılan özel karşılaşma 1-1 sonuçlandı. 

arjantin, f grubu'ndaki ilk maçında bosna-hersek'i 2-1 mağlup etmişti. iran ise nijerya ile golsüz berabere kalmıştı. bu turnuvanın ilk berabere biten maçıydı.

grubun diğer karşılaşmasında ise bosna-hersek ile nijerya üç puan için sahaya çıkacak. cuiaba'daki arena pantanal'da oynanacak karşılaşma 01.00'de başlayacak.

bosna hersek a milli futbol takımı teknik direktörü safet suşiç, arjantin maçında sahaya sürdüğü ilk 11’den sadece bir futbolcuyu değiştireceğini belirtirken, bu ismin kim olduğuna dair ipucu vermedi.

brezilya'ya sadece 'boy göstermek' için gelmediklerini belirten suşiç, 'gruptan çıkmak için hırslıyız. böyle bir hedefi kimse koymadı. bu hedefi biz kendimize koyduk. hedef zor ama takım olarak son sözümüzü söylemedik' şeklinde konuştu.

dünya kupası'nda ilk kez mücadele eden bosna, turnuva tarihindeki ilk golünü arjantin'e atmıştı. boşnaklar, nijerya karşısında ilk galibiyetlerini hedefliyor.

g grubu'na 4-0'lık portekiz galibiyetiyle başlayan almanya, afrika temsilcisi gana ile karşı karşıya geliyor.

panzerler, bu maçı da kazanarak gruptan çıkmayı hedefliyor. abd karşısında beklemediği bir mağlubiyet alan gana ise almanya'dan puan ya da puanlar alarak şansını sürdürmenin peşinde.

gana'da sakatlığı bulunan michael essien'in forma giyip giyemeyeceği maç saatinde belli olacak. 

almanya ile gana, bugüne kadar iki kez karşı karşıya geldi. iki maçı da almanya kazandı. 

almanya'da per mertesacker, gana karşısında forma şansı bulması durumunda milli takım forması ile 100'üncü maçına çıkacak. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;