Bosna-Hersek

Bosna'da çalışanlar eylem yapıyor

Tuzla’da işsiz kalan kamu çalışanlarının protesto eyleminde olaylar çıktı, 30 kişi yaralandı. Tuzla'daki işçilere destek için diğer kentlerde de gösteriler düzenlendi.

Sarajevo, Zenica ve Bihac şehirlerinde de halk Tuzla işcilerine destek için hükümet binaları önünde toplanıyor. [AA]

bosna hersek'in tuzla kentinde özelleştirme sonrası bazı işyerlerinin kapatılmasıyla işsiz kalan çalışanların protesto gösterileri ikinci gününde devam etti. tuzla kantonu hükümeti binası önünde toplanan bine yakın kamu çalışanı, ana caddeyi trafiğe kapattı ve araç lastiklerini yaktı. 

göstericiler “hükümet dışarı” ve “hırsızlar” diye sloganlar attı. özelleştirme sonrası tuzla'da dört fabrika kapatılmıştı. bu fabrikaların en büyüğü olan deterjan üreticisi dita şirketinin işçileri, binanın önüne çiçekler bıraktı ve mumlar yaktı.

hükümet binasına taş ve yumurta atan göstericilere polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti. 8 kişi gözaltına alındı. gösteriler akşam saatlerinde sona erdi. tuzla kantonu içişleri bakanlığı, olaylarda 30 kişinin yaralandığını, yaralı bazı polis memurlarının hayati tehlikesinin bulunduğunu açıkladı. 

bosna hersek güvenlik bakanı fahrudin radonçiç, protestocuların seçeceği bir grup temsilciyle görüşecek. protestocular ise tuzla kantonu başbakanı sead çauşeviç ve hükümetinin istifa etmesini, gözaltına alınan protestocuların serbest bırakılmasını istiyor. 

tuzla'daki eylemlere destek için saraybosna, mostar, bihaç, zenitsa ve kakany'de de gösteriler yapıldı. saraybosna kantonu hükümet binası önünde toplanan göstericiler, binaya yumurta attı, çok sayıda cam kırıldı. 

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;