Amerika

Boston Maratonu'nda patlamalar

ABD'de 28 bin kişinin katıldığı koşunun bitimine kısa süre kala aynı anda meydana gelen patlamalarda, en az üç kişi öldü.

Konular: Amerika

Haberin Öne Çıkanları

Biri, sekiz yaşındaki çocuk

En az 139 yaralı

'Terör eylemi'

İlk iki patlama maratonda dereceye girenlerin bitiş çizgisini geçmesinden yaklaşık üç saat sonra meydana geldi. [EPA]

amerika birleşik devletleri'nin (abd) doğusundaki boston kentinde düzenlenen maratonun bitiş çizgisine yakın eş zamanlı meydana gelen iki ayrı patlamada üç kişi öldü, en az 139 kişi yaralandı. polis, maraton güzergahında patlamamamış bombalar buldu.

patlamalar, maratonda dereceye girenlerin bitiş çizgisini geçmesinden yaklaşık üç saat sonra meydana geldi. maratonun bitişinde yaşanan olayın ardından, yetkililer yaralıları yarışmacılar için kurulan acil müdahale çadırlarına taşıdı, seyirciler de alandan uzaklaştırıldı.

amerikan federal soruşturma bürosu (fbi), saldırıyı ‘terör’ kapsamına alarak soruşturma başlattı.

boston polis departmanı’ndan ed davis, birçok kişinin sorguya alındığını ancak şu an için gözaltında şüpheli birinin olmadığını söyledi.

olaydan yaklaşık iki saat sonra, bitiş çizgisine birkaç kilometre uzaklıktaki john f kennedy başkanlık kütüphanesi’nde de yangın çıktı. davis, yangının patlamalar ile bağlantısı olmadığını söyledi.
uçuşlar durduruldu
saldırıların duyulması ile birlikte kumandalı başka patlayıcıların olma ihtimaline karşı önlem almak adına, boston bölgesinde cep telefonu sinyalleri kesildi.
boston hava sahası uçuşlara kapatılırken, washington ve new york'ta da güvenlik önlemleri artırıldı.
'sorumluları bulacağız'
abd başkanı barack obama, saldırılardan sonra televizyona çıkarak yaptığı açıklamada, patlamaların arkasında kimin olduğunun henüz bilinmediğini ancak sorumluların mutlaka bulunup adalet önüne çıkarılacağını söyledi. 
gerekirse abd genelindeki güvenlik önlemlerini artıracaklarını bildiren obama, olayla ilgili hala tüm soruların cevaplarını bilmediklerini vurguladı. saldırıların ardından beyaz saray’ın çevresi de güvenlik kordonuna alındı.

ingiltere de diken üstünde 
boston'daki patlama londra'yı da etkiledi. ingiltere polisi pazar günü başkentte yapılacak londra maratonu öncesi gerçekleşen patlamalar nedeniyle, güvenlik planlarını yeniden değerlendirmeye aldığını açıkladı.

en büyük ikinci organizasyon

dünyanın en eski maratonlarından boston, super bowl'un ardından abd'nin tek günde gerçekleşen en büyük ikinci spor organizasyonu olarak gösteriliyor. 117'incisi düzenlenen bu yılki yarışa, 28 binden fazla atlet 90'dan fazla farklı ülkeden katıldı. her yıl 500 bin kişinin yerinde izlediği yarışta bu yıl, toplamda 806 bin dolar ödül dağıtılacaktı. 
boston maratonu'nu, son 25 yılda 23 kez kenya ve etiyopyalı atletler kazandı. 

kaynak: ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;