2014 Dünya Kupası

Brezilya'da tarihi utanç

Dünya Kupası yarı finalinde Almanya, ev sahibi Brezilya'yı 7-1'le bozguna uğrattı. Brezilya bu tarihi hezimetle Dünya Kupası'na veda etti.

Konular: Spor, Futbol
Brezilya tarihindeki en ağır yenilgiyi Almanya karşısında aldı. [Fotoğraf: AFP]

almanya ilk 29 dakikada rakip kaleye tam beş gol gönderdi. almanya'nın golleri 11'de müller, 23'te klose, 24 ve 26'da kross, 29'da khedira ile 69 ve 80'de schürrle'den geldi.

brezilya'nın tek golünü 90'da oscar attı. brezilya, zaire ve haite'den sonra dünya kupası tarihinde 45 dakikada 5 gol yiyen üçüncü takım oldu.
 

Klose tarihe geçti

almanya'nın brezilya karşısında ikinci golünü atan miroslav klose, dünya kupası'nda 16'ncı golünü kaydetti. alman golcü, brezilyalı efsane ronaldo'nun 15 golünü, brezilya'ya attığı golle geçmiş oldu. dünya kupaları tarihinin en golcü ismi olarak tarihe geçti. 

almanya ise dünya kupası yarı finalinde yedi gol atan ilk ülke olarak tarihe geçti. 

brezilyalı taraftarlar, brezilya'nın ilk beş golünden sonra tribünleri terk etmeye başladı. brezilya tarihinin en farklı yenilgisini aldı. maçın son 10 dakikasında brezilyalı taraftarlar, alman oyuncular paslaştıkça 'oley' tezahüratları yaptılar. 

brezilya, bu maçtan önce tarihinde yalnızca 1920'de copa america'da uruguay karşısında 6-0 mağlup olmuştu.

brezilya, bugüne kadar oynadığı altı yarı final maçında da finale kalmayı başarmıştı. ilk kez yarı finalde turnuvaya veda etti.

brezilya sakat neymar ve cezalı thiago silva'nın yokluğunu çok hissetti. 

1950'de evinde düzenlediği dünya kupası'nda finalde uruguay'a mağlup olan brezilya, 2014'te de almanya'ya yenilerek evinde şampiyon olma şansını kaçırdı. 

almanya'nın finaldeki rakibi hollanda-arjantin maçının galibi olacak. final maçı 13 temmuz pazar günü maracana stadı'nda oynanacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;