Bilim-Teknoloji
Bu otomobil kirlenmiyor
Nissan tarafından geliştirilen bir teknoloji yardımı ile otomobiller kendi kendini temizleyecek. Otomobile bu fonksiyonu nano teknolojik bir kaplama kazandırıyor.

giderek daha teknoloji hale gelen otomobiller artık kirlenmeyecek. japon otomotiv firması nissan tarafından geliştirilen yeni bir teknoloji yardımı ile kirlenen otomobiller kendi kendini temizleyebilecek.
firmanın ultra-ever dry adını verdiği özel bir kaplama sayesinde kazanılan özellik nano teknolojiye dayanıyor. bu özel kaplama teknolojisi sayesinde çamur, su ve benzeri maddeler kaportanın üzerinde duramıyor ve akıp gidiyor. bu da aracın temiz kalmasını sağlıyor.
halen nissan'ın note modelinde test edilen özel nano kaplamanın, önümüzdeki aylarda firmanın avrupa'da bulunan test merkezinde de deneneceği açıklandı. bu özel kaplamanın önümüzdeki günlerde firmanın otomobillerinde bir seçenek olarak sunulup sunulmayacağı ise açıklanmadı. yeni teknolojinin sonradan araçlara eklenebilecek bir özellik olarak sunulabileceği de düşünülüyor.
kaynak: nissan
Yorumlar