2014 Yerel seçim

CHP Ankara’da itiraz edecek

Mansur Yavaş, AKP'nin az bir farkla aldığı seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini duyurdu. CHP'nin hukukçu kurmayları toplantıda.

Konular: Türkiye, CHP

Haberin Öne Çıkanları

Ankara'da nefes nefese

Yavaş itiraz edecek

Kılıçdaroğlu basın toplantısı düzenleyecek

mansur yavas
Yavaş bu kez CHP adayı olarak Büyükşehir adayı [AA - Arşiv]

seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından chp'de sessiz hareketlilik sürüyor. chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu genel merkeze geçti.

chp'nin ankara büyükşehir belediyesi başkan adayı mansur yavaş ise seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini duyurdu.yavaş, tweeter hesabından yaptığı açıklamada ankara’da seçmenin iradesinin sonuca yansımadığını öne sürdü.

yavaş ve ekibi gün boyunca sandık tutanaklarıyla yüksek seçim kurulu (ysk) verilerini karşılaştırarak, itiraz dilekçesi hazırlamaya karar verdi. mansur yavaş öğle saatlerinde de chp genel merkezi'ne gitti.

ankara mesaisi

chp genel merkezi'nde dün akşam saatlerinde başlayan ankara mesaisi ise sürüyor. chp'nin hukukçu kurmayları ankara'da seçim sonuçlarını mercek altına aldı. yavaş da chp yöneticileriyle seçim sonuçlarına yapılacak itirazı değerlendirdi.

bıçak sırtında ilerleyen ankara büyükşehir belediye başkanlığı yarışında sabaha karşı zaferini ilan eden yavaş, seçim merkezlerinde oylara müdahale edildiğini de söylemiş, “sandıkta kazandığımızı masada vermeyeceğiz” demişti.

ankara’da özellikle seyranbağları ve keçiören kalaba’da seçimlere müdahale edildiği iddiaları vardı. başbakan yardımcısı ali babacan da oy sayımı esnasında gerginlik yaşanan seyranbağları mahallesi'ne gitmişti.

ankara'da 20 senedir belediye başkanı olarak görev yapan ak parti adayı melih gökçek ise sabah 6.15'te seçimi 30 bin oy farkla kazandığını söyledi.

resmi olmayan sonuçlara göre, ankara büyüşehir belediye başkanlığı için ak parti yüzde 44.7, chp yüzde 43.8 oy aldı.

gökçek açıklamasında, “chp’nin adayı televizyon televizyon gezip seçimi kazandığını iddia etti. bazıları milleti sokağa dökmek için chp’yi kazanmış gibi gösterdiler ve başarılı oldular” ifadelerini kullandı.

yavaş ise, twitter hesabından yaptığı duyuruda ankara’da sonuçların belli olmasının bu kadar zaman almasını da skandal olarak niteledi. 

kaynak:al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;