2014 Yerel seçim

CHP'nin itirazı reddedildi

Ankara İl Seçim Kurulu, CHP'nin Ankara'da büyükşehir belediyesi seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı itirazları reddetti. CHP bir üst merci olan Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz edecek.

Konular: Türkiye

ankara il seçim kurulu toplanarak ankara'da seçim sonuçlarına yapılan itirazları değerlendirdi. kurul, chp’nin ankara büyükşehir belediyesi seçiminde oyların tekrar sayılması talebini reddetti.

chp ankara il başkanlığı, 3 nisan perşembe günü il seçim kurulu'na ankara'da yeniden sayım yapılması, iptal edilen oyların yeniden değerlendirilmesi ve birleştirme tutanaklarına ilişkin itirazda bulunmuştu.

chp ankara il başkanı zeki alçın, itirazlarının ankara il seçim kurulu'nca reddedildiğini açıkladı. alçın'ın verdiği bilgiye göre chp'ye itirazın reddiyle ilgili bir gerekçe henüz bildirilmedi. kararın ulaşmasının ardından chp'nin üç gün içinde bu kez yüksek seçim kurulu'na (ysk) itiraz hakkı bulunuyor.

ysk da chp'nin itirazını reddederse chp, ankara'daki seçimin tümden iptal edilmesi talebini içeren 'olağanüstü itiraz' yöntemine başvurmaya hazırlanıyor.

yavaş'tan ilk değerlendirme

chp'nin ankara büyükşehir belediyesi başkan adayı mansur yavaş, kararın ardından ilk değerlendirmesini twitter üzerinden yaptı:

"ilçe ve il seçim kurullarına itiraz süreci tamamlanmıştır. hakkımızı ysk nezdinde arayacağız. süreç devam ediyor."

chp neye itiraz etti?

ankara genelinde oy pusulalarının aynı zarfa konması nedeniyle geçersiz sayılan 124 bin oyla ilgili ysk'nın ihmali olduğunu savundu, bu oyların yeniden sayılmasını istedi. 

chp, ankara'da 25 ilçede birleştirme tutanaklarında hata yapıldığını iddia etti, sandık kurulu tutanaklarının birleştirilirken oy sayılarının yanlış yazıldığını da itiraz konusu yaptı.

yani chp hem sandıktan kendilerine çıkan oyun düşük gösterildiğini hem de bu oyların birleştirme tutaklarına geçirilirken toplam oy hesabında yanlışlık yapıldığını savundu. 

antalya'da da ret

chp antalya il başkanlığı ve antalya büyükşehir belediyesi başkan adayı mustafa akaydın'ın, il genelinde tüm oyların yeniden sayımı ve seçimin yenilenmesi istemiyle il seçim kurulu'na yaptığı 29 başvurunun tamamı reddedildi.

ak parti'nin adayı menderes türel % 35,81 oy oranıyla akaydın'a karşı seçimi kıl payı farkla kazanmıştı. chp'nin oy oranı % 35,28'di.

kaynak: anadolu ajansı ve dha

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;