HSYK

Çiçek: HSYK'da çözüm anayasa değişikliği

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'yla ilgili "Köklü çözüm anayasa değişikliğidir. Onun dışındaki çözümler geçici olur" dedi, RTÜK formülüne destek verdi.

Konular: Türkiye

cemil çiçek, hsyk'nın çoğunlukçu değil çoğulcu bir yapıya kavuşturulması gerektiğini söyledi. siyasi partilere 'birlikte çözüm' çağrısı yapan meclis başkanı, "gelin bu sıkıntılardan hayırlı bir çıkış yapalım ve bu hsyk'nın yapısını değiştirelim" diye konuştu.

HSYK'ya RTÜK formülü

radyo televizyon üst kurulu üyeleri tbmm tarafından seçiliyor. siyasi partilere meclis'teki sandalye sayılarına göre kontenjan ayrılıyor.

 

çiçek, başbakan erdoğan'ın gündeme getirdiği hsyk'ya rtük formülüne de destek verdi. cemil çiçek, "büyük ölçüde parlamentoya imkan tanıyan bir mutabakat var. hakimlerle savcıların ayrılması konusunda da mutabıkız. anayasa değişikliği olursa bu sorun yüzde 98 çözülür" dedi.

"yargı mensupları rahatsız"

17 aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası yargı mensuplarının çok üzerine gidildiğini söyleyen meclis başkanı "olaylar sebebiyle hepimiz rahatsızız, ama en çok yargı mensupları rahatsız. hakim ve savcılar canını dişine takarak yüzbinlerce dosyayı incelemeye çalışıyor. o insanlar takdir edilecek insanların başında geliyor" diye konuştu.

cemil çiçek, yaşanan tartışmaların ekonoımiye etkisine de dikkat çekti, "esnafa sorun, onların bu tartışmalardan ne kadar rahatsız olduğunu göreceksiniz. dolar yükseliyor, döviz yükseliyor. bunlar yatırım yapacakları tehdit ediyor" dedi.

kaynak: ajanslar

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;