Dünya

Dalay Lama ziyaretini iptal etti

Güney Afrika'ya gitmeye hazırlanan Tibet’in ruhani lideri, haftalarca bekleyip vize alamayınca seyahatten vazgeçti.

Haberin Öne Çıkanları

Dalay Lama pes etti

G. Afrika yine vize vermedi

hindistan’da sürgünde yaşayan dalay lama, nobel barış ödüllü rahip ve eylemci desmond tutu’nun 80. doğum günü kutlamaları için güney afrika’ya gitmeyi planlıyordu.

tibet'in ruhani lideri, vize belgeleri için haftalarca bekledi ve onay alamadı.

dalay lama, haziran ayında güney afrika’nın yeni delhi büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunmuş, ancak yanıt alamamıştı. ruhani liderin ağustos ayında tekrarladığı başvurusu ise yine karşılıksız kalmıştı.

daha önce de reddedilmişti

dalay lama, 2010 dünya kupası öncesinde de güney afrika’ya vize başvurusunda bulunmuş ancak olumsuz yanıt almıştı.

lama'nın güney afrika'ya gitmesini istemeyen çin, bu ülkeye baskı yapıyor. iki ülke arasındaki ticaret hacmi gün geçtikçe artarken, pekin yönetimi geçen hafta güney afrika başkan yardımcısı kgalema motlanthe’nin ziyareti sırasında güney afrika’da 2,5 milyon dolarlık yatırım yapmaya karar verdiğini açıklamıştı.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;