Mısır'da darbe dönemi

Darbe karşıtlarına hapis

Mısır'da "izinsiz gösteri yapmak ve referandumu engellemek" iddiasıyla yargılanan 14 kişiye, ikişer yıl hapis cezası verildi.

Konular: Mısır, Ortadoğu
Mısır'da darbe karşıtları Temmuz ayından beri sokaklarda. [AA]

mahkûm edilen darbe karşıtı göstericiler, ayrıca 7’şer bin dolar para cezasına çarptırıldı. mahkeme, karara temyiz yolunun açık olduğunu açıkladı.

bu arada, ‘izinsiz’ gösterilere katıldıkları gerekçesiyle geçtiğimiz yıl açılan davada 18 ay hapse mahkum edilen öğrencilerin cezası son temyiz duruşmasında 12 aya indirildi.

mısır’da darbenin ardından ülkenin mali durumu ve siyasi istikrarı dibe vurmuş durumda.

darbe rejiminin aralık ayında müslüman kardeşler hareketini 'terör örgütü' ilan etmesi sonrasında ülkede gerginlik ve çatışmalar daha da arttı.

ülkede darbe karşıtı gösterilere katılan protestocular sık sık hapis cezalarına çarptırılıyor.

darbeyle devrilen eski cumhurbaşkanı muhammed mursi de halen hapiste ve 'şiddet ve cinayete teşvik' suçundan yargılanıyor.

ülkede son dönemde sosyal medyada paylaşılan mesajlardan dolayı da tutuklamalarda artış var.

içişleri bakanlığı, facebook ve twitter üzerinden 'şiddeti kışkırtan' mesaj atanların tutuklanacağını duyurmuştu.

geçtiğimiz hafta müslüman kardeşler üyesi çok sayıda kişi ‘sosyal medya suçları’ yüzünden tutuklanmıştı.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;