Çözüm süreci

Davutoğlu: Çözüm süreci yarım kalmayacak

Van mitinginde konuşan Başbakan Davutoğlu, “Başladığımız işi yarım bırakmayacağız; ne çözüm süreci yarım kalacak, ne de terörle mücadele süreci” dedi.

başbakan ahmet davutoğlu, van'daki ak parti mitinginde konuştu. davutoğlu, türkiye’ye barışı sadece partisinin getirebileceğini söyledi. kürt sorununa çözüm sürecinin de, ‘terörle mücadele’ sürecinin de yarım kalmayacağını belirtti:

“vanlı kardeşlerimin; doğulu, güneydoğulu kardeşlerimin hayatına kasteden, rızkına göz koyan kim olursa olsun, sonuna kadar mücadele edeceğiz. başladığımız işi yarım bırakmayacağız; ne çözüm süreci yarım kalacak, ne de terörle mücadele süreci! bu topraklarda doğan her bir bebek bize emanet. o bebeklerin canına kasteden herkes de bize düşmandır.

bırakın makamımızı, koltuğumuzu, canımıza dahi mal olsa bu yoldan, bu kutlu yoldan dönmek, vazgeçmek bizim için söz konusu değildir. zaten şer odakları da bu kararlılığımızdan çekiniyor. çünkü biliyorlar ki ak parti zayıfladığında terör odakları güçlenecek ya da çözüm süreci zayıflayacak. çünkü biliyorlar ki ak parti iktidardan indirilirse ya bu terör çeteleri dolaşacak, ya da eskiden olduğu gibi 'beyaz toroslar' dolaşacak. biz bu memleketi terör çetelerine, faili meçhullere bir daha bırakmayacağız. hiç merak etmeyin, 80’li, 90’lı yıllara bu ülkeyi döndürmek isteyenler başarılı olamayacak. biz çözüm için her zaman olduğu gibi dimdik ayakta duracağız.

bu ülkeye barışı sadece ak parti getirir. türkiye’nin her yerinde halkla buluşabilen tek parti ak parti…

onlar bize ‘katil devlet’ deme cüretini gösterdiler. bugün devlet, milletin emrindedir. o şeyhmuz’un, yasin börü’nün, fırat’ın katilleri, gerçek katillerdir.”

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;