Kürt sorunu

Demirtaş: Barajlar dayanamayacak

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partililere "Zihinlerdeki barajı yıkın" diye seslendi, "Halkın, gümbür gümbür gelen seli Kenan Evren'in barajını tarumar edecek" dedi.

Demirtaş, partisinin baraj sorunu olmadığı görüşünde. [Fotoğraf: AA]

hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş, partisinin şanlıurfa il kongresi'nde konuştu; seçim barajı konusunda mesajlar verdi. "bizim baraj sorunumuz yoktur" diyen demirtaş, şöyle devam etti:

"baraj zihinlerde, bizim kafamıza zorla kazınmış bir engeldir. zihinlerdeki barajı yıkın. göreceksiniz, meydanlarda barajlar sizin selinize dayanamayacak. halkın, gümbür gümbür gelen seli kenan evren'in barajını tarumar edecek. onun arkasına sığınan akp'yi de tarumar edecek. biz inşallah eğer iyi bir sonuç alırsak parlamentoda güçlü bir demokrasi sivil bir anayasa yapmak için de halkımızın hizmetinde olacağız"

"barışa ihtiyacımız var"

demirtaş, "bizim bu topraklarda önce barışa ihtiyacımız var. kardeşliği güçlendirmeye ihtiyacımız var" diye konuştu. farklı inanç ve kimlikteki herkesin birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden demirtaş, birlik ve beraberliğin herkesin daha özgür yaşamasına katkı sunacağını belirtti.

demirtaş, partisinin türkiye'nin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyindeki halkla el ele vererek mücadele edip, güçlü bir kardeşlik mesajı verdiğine işaret etti.

"ortadoğu'da iki çizgi var"

ortadoğu'da iki çizginin bulunduğunu söyleyen demirtaş, birisinin işid ve onun temsilcileri diğerinin ise hdp ve halk çizgisi olduğunu savundu.

kongreye tele konferans yöntemiyle katılan demokratik birlik partisi'nin (pyd) kobani'deki üst düzey yöneticilerinden enver müslim de bölgedeki son gelişmeleri anlattı.

kongreye hdp milletvekilleri ertuğrul kürkçü, altan tan, ibrahim binici ve ibrahim ayhan ile diyarbakır büyükşehir belediye başkanı gültan kışanak ve mardin büyükşehir belediye başkanı ahmet türk de katıldı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;