2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

Demirtaş'ın adaylığı TBMM'ye sunuldu

HDP'nin grup başkanvekilleri, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ı cumhurbaşkanı adayı gösteren dilekçelerini TBMM Başkanlığı'na sundu.

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş seçim sürecinde "Halkların ve Değişimin Adayı" sloganını kullanacak. [Fotoğraf: AA]

halkların demokratik partisi (hdp), cumhurbaşkanı adayı selahattin demirtaş için resmi başvuruyu yaptı.

demirtaş'ın adaylığının açıklanmasının ardından parti içinde toplanan imzalar grup başkanvekilleri pervin buldan ve idris baluken tarafından tbmm başkanı cemil çiçek'e sunuldu. 

demirtaş'ın ismi ankara'da düzenlenen toplantıda hdp divan başkanı gencay gürsoy tarafından kamuoyuna duyurulmuştu. 

demirtaş adaylığının açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, "biz kişi olarak tek başına çankaya'ya aday değiliz. halk olarak ilk defa çankaya’ya adayız" demişti. 

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;