Türkiye - Rusya ilişkileri

Dışişleri'nden Rusya uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, Rusya'ya ilişkin yayınladığı seyahat duyurusunda, Türk vatandaşlarının aciliyet ve önem arz etmeyen seyahatlerini ertelemelerinde yarar görüldüğünü bildirdi.

dışişleri bakanlığı'nın açıklamasında, türkiye'nin hava sahasını ihlâl eden rusya uçağını düşürmesinden sonra türk vatandaşlarının seyahatlerinde ve ülkedeki ikametlerinde bazı sıkıntılarla karşılaşıldığının görüldüğü belirtildi. "bu durum açıklığa kavuşturuluncaya kadar, vatandaşlarımızın anılan ülkeye aciliyet ve önem arzetmeyen seyahatlerini ertelemelerinde yarar görülmektedir" ifadesi kullanıldı.

duyurunun tam metni:

"türkiye ile rusya federasyonu arasındaki ilişkilerde son dönemde yaşanan gelişmeler çerçevesinde,  24 kasım 2015 tarihinden itibaren vatandaşlarımızın rusya federasyonu’na seyahatlerinde ve anılan ülkede ikametlerinde bazı sıkıntılarla karşılaşıldığı görülmektedir.

bu durum açıklığa kavuşturuluncaya kadar, vatandaşlarımızın anılan ülkeye aciliyet ve önem arzetmeyen seyahatlerini ertelemelerinde yarar görülmektedir.

vatandaşlarımızın, gelişmeleri ve yapılacak diğer bilgilendirmeleri http://moskova.be.mfa.gov.tr​ adresinden takip etmeleri uygun olacaktır.

rusya federasyonu’nda bulunan vatandaşlarımızın bu konuda “007 495 994 48 08” ve “007 926 732 82 38” numaralı telefon hatlarından, ayrıca  embassy.moscow@mfa.gov.tr  isimli elektronik posta adresinden moskova büyükelçiliğimize, türkiye’de bulunan vatandaşlarımızın ise 7 gün 24 saat  “(+90) 312 292 29 29” numaralı telefondan bakanlığımız konsolosluk çağrı merkezi’ne ulaşmaları mümkündür."

dün açıklama yapan rusya dışişleri bakanı sergey lavrov, ülkesinin türkiye’ye vize serbestîsinin 1 ocak itibariyle dondurulacağını söylemişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;