Futbol

Diyarbakır'a 'Amedspor' cezası

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, farklı isim ve logo kullanmasından dolayı Diyarbakır temsilcisine 10 bin TL para cezası verdi.

Konular: Spor
Kulüp, 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele ediyor. [AA]

pfdk'dan yapılan açıklamada "diyarbakır büyükşehir belediye spor kulübü'nün resmi internet sitesinde tff'de tescilli isim ve ambleminden farklı isim ve amblem kullanmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 10 bin tl ile cezalandırılmasına karar verildi" denildi.

kulüp başkanı ihsan avcı, aa'ya yaptığı açıklamada, bir süre önce yapılan genel kurulda kulüp isminin "amedspor", renklerinin sarı, kırmızı ve yeşil, logosunun ise diyarbakır surları amblemi içerisinde çift başlı kartal olarak değiştirdiklerini belirtti. avcı, bu kararın diyarbakır dernekler müdürlüğü'nce de onaylandığını anımsattı.

isim değişikliği kararlarının sene başında federasyonlara bildirildiğini vurgulayan avcı, bu nedenle kendilerinin de kulüp isminin "amedspor" olarak değiştirilmesine ilişkin kararı aralarında tff'nin de yar aldığı 13 federasyona ilettiklerini kaydetti.

"federasyon açısından yeni bir hukuk skandalıdır"

tff hukuk müşavirliğinin kulübü, "resmi internet sitesi içerisinde tescilli isim ve amblemi haricinde farklı bir isim ve amblemin kullanılması suretiyle talimatlara aykırı davranıldığı" gerekçesiyle profesyonel futbol disiplin kuruluna (pfdk) sevk ettiğini ileri süren avcı, "hukuk müşavirliği durumdan vazife çıkararak yetki aşımına girmiştir" diye konuştu.

avcı, tff'nin, dernekler müdürlüğünce onaylanmış bir ismin üzerinde tartışma yürütecek ve bunu disiplin cezasına dönüştürecek yetkiye sahip olmadığını savundu.

avcı "biz bunu usulü ve niyetten bağımsız olarak yapılmış bir yanlış olarak görüyoruz. bu konuda savunmamızı gönderdik. yapılmış bir yanlıştan dolayı bunun düzeltilmesi aynı zamanda kulübümüzden özür dilenmesi konusunda bir talebimiz olacak. federasyon açısından yeni bir hukuk skandalıdır. federasyonun buna müdahil olarak kulübümüz şahsında diyarbakır halkından özür dilenmesini istiyoruz." dedi. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;