Diğer Sporlar

Doping iddiaları istifaya götürdü

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Aydın Karakuzu, istifa ettiğini açıkladı.

Konular: Spor

karakuzu, yazılı açıklamasında, 6 kasım 2016'da üstlendiği görevi, bugün itibarıyla bıraktığını kaydetti ve şu ifadeleri kullandı: 

"en son kamuoyuna yansıyan, hepimizi derinden üzen ve camiamızın onaylamadığı centilmenlik kuralları dışındaki doping ve benzeri iddialar, tarafımca üzüntüyle karşılanmıştır. bahsi konu edilen antrenörümüz, sağlık problemleri nedeniyle ilaç kullanmış olup, yüzme camiasının hiçbir sporcusunda yasaklı madde saptanmamıştır. tüm bunlara rağmen konuyla ilgili hem sayın spor bakanımız hem de şahsımın hassasiyeti gereği olarak tüm sorumluluğu federasyonumuz yönetim kurulu adına başkan olarak üstleniyorum. 6 kasım 2016'da kıymetli oylarınızla görevlendirildiğim türkiye yüzme federasyonu başkanlığından istifa ediyorum."

basına da yansıyan haberlere göre 2015’te türkiye yüzme milli takımı norveç bergen'de yapılan alexander dale qen şampiyonası için oslo'ya gitmiş ve iç hatlar olan bergen şehrine uçuş yapmak için güvenlik kontrolünden geçerken antrenör batu tulga'nın çantasında norveç yasalarına göre bulundurulması yasak olan ilaçlar ve ürünlerin tespit edilmişti. antrenör verdiği savunmada kendi sağlık sorunları nedeniyle bu ilaçları kullandığını açıklamıştı. yeni seçilen karakuzu başkanlığındaki federasyon da bu antrenöre görev vermişti. 

kaynak: aa ve al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;