Çevre

Dünya kadar selfie çekildi

NASA 22 Nisan'da kutlanan Dünya Günü'nde düzenlediği selfie kampanyasıyla ortaya çıkarılan küresel portreyi yayımladı. 3.2 giga piksel portre, 36 bin 422 kişinin selfie pozlarıyla oluşturuldu.

NASA'ya özel küresel selfie. [Fotoğraf: NASA]

nasa, en büyük ve en evrensel selfie'yi 'çekti'. dünya günü'nde #globalselfie hashtag'iyle kampanya düzenleyen nasa, onbinlerce kişiden gelen selfie pozlarını bir araya getirerek dünya'nın portresini ortaya çıkardı.

nasa, #globalselfie kampanyasında 'şu an dünyada neredesiniz?' sorusunu sormuştu. 113 ülkeden 50 binden fazla kişi, twitter, instagram, facebook ve google +'a yükledikleri fotoğraflarla bulundukları yerleri belirterek selfie pozu yolladı. nasa, çözünürlüğü ve netliği iyi olan 36 bin 422 selfie'yi bir araya getirerek küresel selfie portresini ortaya çıkardı.

küresel selfie'yi yakından incelemek isterseniz, gigapan sayfasına gidebilirsiniz. görüntüyü oluşturan selfie'leri yakınlaşarak görebilmek mümkün.

nasa on binlerce selfie'yi suomi npp uydusunun her iki yarımküreye ait fotoğrafları üzerinde yerleştirdi.

kaynak: mashable

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;