Futbol
E-bilet başvuruları başladı
Yasaya göre, 14 Nisan’dan itibaren Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig maçlarını izlemek isteyenler E-bilet sahibi olmak zorunda. Uygulamanın hangi maçla başlayacağı hâlâ netlik kazanmadı.

taraftarların bilet alabilmesi için öncelikle passolig kart sahibi olması lazım. kart başvuruları www.passolig.com.tr adresinden yapılıyor.
6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun’a göre, uygulamanın 14 nisan'da başlaması gerekiyor. o gün süper lig'in 29’uncu haftasının son maçında elazığspor gaziantepspor’u ağırlayacak. uygulamanın bu maçla mı yoksa bir sonraki hafta mı başlayacağı netlik kazanmadı.
uygulama başladıktan sonra passolig kart başvurusu yapmamış olan taraftarlar statlara giremeyecek. fakat cep telefonlarından internete girerek başvuru yapmaları halinde, 5 tl ödeyerek tek geçişlik kart alabilecekler.
tek geçişlik kart haricinde üç çeşit passolig kart bulunuyor. bunlardan biri kredi kartı, diğeri atm banka kartı formatında. bu kartları seçen taraftarlar aktif bank hesabına da sahip oluyor. üçüncü seçenek ise passolig ön ödemeli cüzdan. bu kartla birlikte bir banka hesabı açılmıyor. kontörlü telefon hattı kullanırken olduğu gibi, bu kartla alışveriş yapmadan önce para yüklemek gerekiyor.
18 yaşından büyük taraftarlar üç seçeneği de tercih edebilirken, 18 yaşından küçük taraftarlar ön ödemeli cüzdan almak mecburiyetinde.
kombine sahibi taraftarlar da passolig kart almak zorunda.
passolig kart sahibi olan taraftarlar, yine www.passolig.com.tr adresine giderek maç bileti alabilecek. aktif nokta isimli cihazlardan, stat gişelerinden ve 0850 724 33 44 numaralı çağrı merkezinden de bilet satışı yapılacak. bu kanallardan bilet alabilmek için de öncesinde passolig kart sahibi olmak gerekiyor.
yıllık 25 tl ya da 15 tl ödenecek
passolig uygulamasında "kart ücreti" adında bir ücret talep edilmiyor. fakat taraftarlar "vizeleme ücreti" adında yıllık ödeme yapmak zorunda.
galatasaray, beşiktaş ve trabzonspor taraftarları, takımlarının logolarının bulunduğu kartlardan almak isterlerse yıllık 25 tl ödeyecekler. takım logosu bulunmayan kartların yıllık vizeleme ücreti ise 15 tl.
fenerbahçe ile henüz logo anlaşması yapılmadı. sarı lacivertli kulübün taraftarları ve dört büyükler haricindeki takımların taraftarları için de yıllık vizeleme ücreti 15 tl olacak.
vizeleme ücretinin 7.95 lirası aktif bank’a gidecek. geri kalan tutarın tamamı kulüplere finansal katkı sağlamak üzere oluşturulan gelir havuzuna aktarılacak.
20 nisan’daki beşiktaş-fenerbahçe randevusu ise e-biletin uygulanacağı ilk derbi olacak.
kaynak: al jazeera
Yorumlar