Euroleague

Efes direnemedi

Euroleague’de Real Madrid’e konuk olan Anadolu Efes karşılaşmayı 80-71 kaybederek seride 1-0 geriye düştü.

Konular: Spor, Basketbol
Serinin üçüncü ve dördüncü maçı İstanbul'da oynanacak. [Fotoğraf: AFP]

üç galibiyet ulaşan ekibin dörtlü final’e kalacağı eşleşmenin ilk maçını real madrid kazandı. ikinci maç cuma günü madrid’de oynanacak.

anadolu efes’te dario saric 13 sayı ve 5 ribaundla takımının en skorer ismi oldu. cedi osman 11 sayıyla çift haneli skor üreten bir diğer isim olurken, süre alan herkes skora katkı yaptı.

real madrid’de k.c rivers yedide altı üç sayılık basketle 21 sayı buldu. gustava ayon 14 sayı ve 10 ribaund ile oynadı. rudy fernandez 10 ve felipe reyes 12 sayıyla oynadı.

karşılaşmaya iki takım da yüzdeli başladı. hücumlardan boş dönmeyen takımlar çeyreği yüksek skorlu geçti. ilk 10 dakikayı 22-20 real madrid üstünlüğü ile geçildi. ikinci periyotta efes savunmada istediklerini sahaya yansıttı. rakibine kolay sayı şansı tanımayan dusan ivkovic’in öğrenciler farkı çift hanelere çekti. anadolu efes ilk devreyi 43-35 önde kapattı.

devre dönüşü real hücumda toparlandı. özellikle rivers’ın dış şutlarıyla farkı kapatan ispanyol ekibi öne geçmeyi başardı. hücuma bocalayan efes rakibine cevap veremeyince son çeyreğe 61-53 geride girdi.

son çeyrekte efes maça ortak olmak için tekrar hamle yaptı. çift hanelere gelen farkı altıya kadar çeken lacivert beyazlılar yaptıkları basit hatalarla farkı kapatamadı. son bölümde efes’in kendisine yaklaşmasına izin vermeyen real madrid karşılaşmayı 80-71 kazandı.

ivkovic: real madrid layıkıyla kazandı

anadolu efes'in başantrenörü dusan ivkovic, "real madrid layıkıyla kazandı" dedi.

ivkovic, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, maçı iki devre olarak farklı değerlendirmek gerektiğinin altını çizerek, "ilk devre iyi oynadık ve maçı kontrol ettik. ama ofansif anlamda çok iyiler. bu anlamda belki de avrupa'nın en iyi takımı. ikinci devre biz kötü, onlar ise mükemmel başladı" diye konuştu.

real madrid'de 3'lük atışlarda yüzde 86'lık isabet oranı ile oynayan ve 21 sayıyla maçın en skoreri olan rivers'ı, "sürpriz isim" olarak yorumlayan, ayon ve rudy'i de rakibin en iyileri diye gösteren ivkovic, "real madrid gibi bir takıma karşı oynamak bizim için büyük bir meydan okuma. real madrid layıkıyla kazandı" ifadesini kullandı.

ivkovic, çeyrek final serisinde ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarını belirterek, "cuma gününe daha iyi hazırlanacağız" değerlendirmesinde bulundu.

real madrid başantenörü pablo laso ise "baştan itibaren çok zor bir maç oldu. ilk devre rakibe karşı tam bir üstünlük kurduğumuz bir alan olmadı. ama ikinci devre daha iyi top çevirip, rahat atış bulup, ribaund üstünlüğünü ele geçirdik. bu maçları kazanmanın çok büyük çaba gerektirdiğini biliyoruz. ama bu maçtan çıkartmamız gereken ders, rahat olmamız gerektiğidir" yorumunu yaptı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;